Limba română, întrebare adresată de atildagabriela437, 8 ani în urmă

1)Identifică diferențele care există între imaginea lunii din a doua și a treia strofă.Te poți referi și la materialele din care sunt făcute farfuria și blidul,dar și la forma lor.2)Lucrați în grupe de 4_5 elevi.Notați patru cuvinte ce surprind caracteristici ale iernii din tabloul de mai jos .Alcătuiți apoi un catren cu măsura de opt silabe,în fiecare vers găsindu_se unul dintre cuvintele notate de voi.Im reprezentant al grupei va prezenta catrenul in fata clasei.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
11

1) Identifică diferențele care există între imaginea lunii din a doua și a treia strofă. Te poți referi și la materialele din care sunt făcute farfuria și blidul, dar și la forma lor.

În a doua strofă, imaginea lunii este cea a unei luni pline, când ea este rotundă ca o farfurie goală din porțelan, ce își spală pata în valurile mișcătoare.

În a treia strofă, luna a trecut în altă fază, când nu mai este lună plină și din cauza înghețului și al ceții luna nu se mai poate oglindi în apă și din această cauză ea este asemănată cu un blid ciobit.

2) Notați patru cuvinte ce surprind caracteristici ale iernii din tabloul de mai jos. Alcătuiți apoi un catren cu măsura de opt silabe, în fiecare vers găsindu-se unul dintre cuvintele notate de voi.

Cuvintele notate de elevi ce surprind iarna din tablou sunt: deal, zăpadă, alb, copaci.

Merg pe deal îngândurată

Și în jur zăpada-i înghețată

Alb este totul în calea mea

Și copacii sunt plini de nea

Succes!

Anexe:

atildagabriela437: Mulțumesc.
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante