Istorie, întrebare adresată de maestru8643, 8 ani în urmă

1 Identifică, în fiecare dintre sursele propuse, dreptul/ drepturile umane din Declaraţia universală a drepturilor omului încălcate în regimul comunist. ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RaresOPR
1

Răspuns: In comunism cel mai crucial drept care a fost incalcat, parearea mea,este cel la libera exprimare.In comunism nu conta individul,ci binele colectiv,cea ce practic a ajutat in mica masura la dezvoltarea cooperarii intre persoane.In unele cazuri si dreptul la libertate a fost incalcat,si dreptul la aprare,guvernul avand practic cuvantul,chiar daca erai nevinovat puteai ajunge dupa gratii foarte usor.

Am sa enumar cateva drepturi mentionate in declaratie,dar incalcate in regimul comunism:

''Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante.''(Articolul 5 din DECLARAŢIE UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI din 10 decembrie 1948)

"Orice fiinta umană are dreptul la viaţa, la libertate şi la securitatea persoanei sale."(Articolul 3)

''Toţi oamenii sînt egali în faţa legii şi au, fără nici o deosebire, dreptul la o egala protecţie a legii. Toţi oamenii au dreptul la o protecţie egala împotriva oricărei discriminări care ar viola prezenta declaraţie şi împotriva oricărei provocari la o asemenea discriminare.''(Articolul 7)

''Nimeni nu trebuie să fie arestat, deţinut sau exilat în mod arbitrar.''(Articolul 9)

Acestea sunt numai 3 din 30 de drepturi mentionate,dar incalcate.In caz ca vrei sa m-ai adaugi cateva idei:https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/22751

Bafta!

Alte întrebări interesante