Limba română, întrebare adresată de Dorotica, 9 ani în urmă

1. Imi spuneti si mie un complement exprimat prin pronume.
2. Scrie un argument care sa justifice prezenta punctului dupa urmatoarea propozitie: ,,Acolo s-a nascut Fram, in insula inconjurata de sloiuri.
3. Alcatuieste o compunere de maximum 15 randuri in care sa iti exprimi parerea in legatura cu rolul mamei in viata fiecarui copil.

URGENT!!!!!!!!


Dorotica: tot trebuie sa completati!!!!!
Dorotica: mai ales compunerea
gheorgheolaru: Ce nu sti din asta ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ilincaaaa
2
1.  complement exprimat prin pronume => complement indirect = lui , ei, mie, tie
2.  Punctul, semn de punctuatie, marcheaza sfarsitul si intonatia unui enunt informativ.
3.  Tema pusa in dezbatere este rolul mamei in viata fiecarui copil. 
     In opinia mea, rolul mamei in viata copilului este unul foarte important!
     In primul rand, mama este alaturi copilului din primele momente de viata. Aceasta persoana te ghideaza si te indruma catre lucrurile bune si te invata cum sa te descurci in viata.
     In al doilea rand, mama iti ofera cei ,,7 ani de acasa" si te invata cum sa te comporti cu oamenii din jurul tau. Cel mai important lucru este ca mama iti inspira siguranta si multa multa dragoste. Ea este alaturi de tine cand te nasti, cand faci primii pasi in picioare, cand incepisa mergi pe o bicicleta doar cu 2 roti, etc.
     In concluzie, mama joaca un rol foarte important in viata oricarui copil!

Ilincaaaa: da dar nu a intrebat ce este un complement
Ilincaaaa: a cerut un exemplu
Răspuns de Pictorita
0
1. complement exprimat prin pronume : lui , ei , mie , tie
2. In propozitie  ,, Acolo s -a nascut Fram , in insula inconjurata de sloiuri . ''  , punctul s-a folosit deoarece marcheaza incheierea unei propozitii enuntiative . ( care se termina in punct )
3. Ce am fi noi fara o mama ? Ea ne da viata , ea ne ajuta mereu , ne e alaturi mereu de noi chiar daca nu i cerem autorul , ea tot ne ajuta . Mama ne educa in cei 7 ani de acasa , pe care i petrecem acasa inainte de a merge la scoala ,trecand prin probleme si invatand lucruri utile in viata .Ea nu e doar o fiinta oarecare , e un inger trimis de Dumnezeu sa ne poarta de grija .Daca va intrebati vreodata daca un copil poate trai fara mama , raspunsul e nu , nu poate trai fara imbratisarea ei calda , glasul ei melodios auzit in fiecare dimineata .Fara mama nu existam .

Pictorita: sper sa fie bine
Alte întrebări interesante