Religie, întrebare adresată de Blossick, 8 ani în urmă

1.In ce consta averea lui Iov?
2.Cum a reacționat Iov dupa ce si-a pierdut averea si copiii?
3.Dar dupa ce si-a pierdut sănătatea?
4.Cum a răsplătit Dumnezeu încrederea neclintita si răbdarea lui Iov in fata tuturor necazurilor?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AMDRTX
1

Răspuns:

1. Avea şapte mii de oi, trei mii de cămile, cinci sute perechi de boi; asinele ce se păşteau erau cinci sute şi slugi foarte multe.

2. Și-a rupt hainele sale, şi-a tuns perii capului, şi-a presărat ţărână peste capul şi, căzând cu faţa pe pământ, s-a închinat Domnului şi a zis:Gol am ieşit din pântecele maicii mele, gol mă voi duce în groapă; Domnul a dat, Domnul a luat! Precum a voit Domnul, aşa a făcut. Fie numele Domnului binecuvântat de acum şi până-n veac!

3. Când s-a văzut lepros din creştet până-n talpă, a căzut la pământ de durere; şi, a ieşit afară din cetate, unde şedea pe gunoi, curăţindu-şi rănile cu un hârb. Şi n-a fost bătaia lui Iov o zi, o lună sau un an, ci şapte ani şi jumătate l-au mâncat viermii de viu pe Iov! Aşa a răbdat.

4. Dumnezeu i-a daruit încă 140 de ani de viață, iar averi mult mai mari decât înainte. dobitoacele lui erau paisprezece mii de oi, şase mii de cămile, o mie de perechi de boi şi o mie asini de herghelie. I s-au născut lui iarăşi şapte fii şi trei fete, precum avea şi mai înainte.

Alte întrebări interesante