Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

1. In ce scopuri se facea deposedarea taranilor de pamant?
2. Ce efecte avea deposedarea taranilor de pamant ?
3. Care este deosebirea din domeniul feudal pina la imprejurimi si domeniul feudal dupa imprejurimi? Ce scimbari au venit dupa imprejurimi ?
4. Pe hartile din Anglia in secolul al XVI-lea a aparut urmatoarea inscriptie : '' Aici a fost un sat , iar acum aici e pasune " . Explica de ce ?
5. Descrie procesul de productie in manufactura medievala . ( 10 randuri ) .
6. Explica cum se infaptuia acumularea de capital .
7. Prin ce se deosebeste manufactura de atelierul mestesugaresc si mesterul de proprietarul manufacturii .
8. Ce preocupari noi are proprietarul manufacturii?
Va rog imi trebuie urgent pe 22 mai , va rog macar la cateva sa-mi raspunde-ti , sunteti singura mea speranta .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
30
1. In ce scopuri se facea deposedarea taranilor de pamant?  Pentru a acapara cat mai multe zone de pamant in care sa se creasca oile care produceau lana (o marfa ce putea aduce multi bani nobililor). In acea vreme se zicea ca Oile au alungat taranii de pe pamanturile lor.
2. Ce efecte avea deposedarea taranilor de pamant?  Au dus la disparitia treptata a satelor si ingrosarea categoriei de oraseni saraci care vor incepe sa lucreze in fabrici.
3. Care este deosebirea din domeniul feudal pina la imprejurimi si domeniul feudal dupa imprejurimi?  (era mai mic de intindere si coexistau tarani liberi)  Ce scimbari au venit dupa imprejurimi ?  (a dus la extinderea teritoriilor nobiliare)
4. Pe hartile din Anglia in secolul al XVI-lea a aparut urmatoarea inscriptie: ''Aici a fost un sat, iar acum aici e pasune" . Explica de ce? (evidentiaza clar fenomenul de alungare a taranilor care a dus inevitabil la disparitia/desfiintarea satelor)
5. Descrie procesul de productie in manufactura medievala. (10 randuri) .
6. Explica cum se infaptuia acumularea de capital. (prin vinderea de cat mai multe marfuri si o cheltuire chibzuita a banilor astfel incat sa se poata pastra cat mai multi bani din marfa vanduta)
7. Prin ce se deosebeste manufactura de atelierul mestesugaresc si mesterul de proprietarul manufacturii.   Manufactura era un progres in evolutia economica a societatii, era mai mare si se produceau mai multe marfuri/produse destinate pietei; in vreme ce atelierul deservea doar un numar redus de persoane iar produsul atelierunui nu era in general (ci utilizat ple plan local) destinat vanzarii pe o scara extinsa (ducat, regat sau peste hotare cum de altfel erau vandute marfurile). Mesterul detinea un numar foarte restrans de unelte in vreme ce proprietarul detinea unelte si masini de fabricat.
.8. Ce preocupari noi are proprietarul manufacturii?  Plata salariiilor muncitorilor, amplasarea manufacturii, cumpararea materiilor prime si vinderea marfurilor.

Utilizator anonim: ms
Alte întrebări interesante