Informatică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

1. În Excel, prin celulă se înţelege: *
Un punct
Cea mai mică unitate de măsură a informaţiei.
O locaţie pe disc în care se stochează tabele.
Spaţiul necesar pentru reprezentarea unui caracter.
Intersecţia între o linie (un rând) şi o coloană.
2. Cum se centrează conţinutul celulelor coloanei B? Alegeţi varianta cea mai rapidă. *
Un punct
Se poziţionează pe rând cursorul în fiecare celulă a coloanei şi se apasă butonul de aliniere la centru din bara de instrumente rapide.
Se introduc pauze în faţa caracterelor din fiecare celulă până când acestea sunt împinse în centru.
Se selectează toată coloana (prin click pe eticheta capului de coloană, B) şi se dă comanda Home/Centrare.
Se selectează toată coloana (prin click pe eticheta capului de coloană, B) şi se dă comanda Home/Celule/Aliniere, cu opţiunile „La centru” atât pentru alinierea orizontală cât şi pentru cea verticală.
3. Coloana D a unui registru Excel trebuie să conţină suma numerelor din celulele A, B şi C, pe fiecare linie (Di=Ai+Bi+Ci, i=13500). Cum procedaţi? Alegeţi varianta cea mai rapidă. *
Un punct
Selectaţi prima celulă din coloana D, iar în spaţiul de definire a funcţiilor scrieţi de la tastatură „=A1+B1+C1”. Confirmaţi cu Enter, şi apoi extindeţi formula la întreaga coloană, prin agăţarea cu mouse-ul a pătrăţelului din dreapta jos a primei celule şi deplasarea de-a lungul coloanei, în jos, până la ultima înregistrare.
Scrieţi un program în limbajul de programare Pascal în care introduceţi ca date de intrare şirurile de numere de pe coloanele A, B şi C şi obţineţi ca date de ieşire un şir cu sumele respective, pe care apoi îl introduceţi în registrul Excel, în coloana D.
Imprimaţi coloanele A, B şi C pe foi A4 şi treceţi în dreapta valorile însumate corespunzător.
Faceţi calculul pentru fiecare linie cu ajutorul unui calculator contabil şi introduceţi rezultatele în celulele corespunzătoare din coloana D.
4. Doriţi să însumaţi cele 35 de cifre scrise pe coloana A din registrul dvs. începând din linia 3. Cum procedaţi? Alegeţi varianta cea mai rapidă. *
Un punct
Activaţi o celulă goală, de preferinţă sub coloana de cifre, scrieţi „=SUM(A1:A35)” şi confirmaţi apăsând tasta Enter.
Activaţi o celulă goală, de preferinţă sub coloana de cifre, scrieţi „=SUM(A3:A37)” şi confirmaţi apăsând tasta Enter.
Activaţi o celulă goală, de preferinţă sub coloana de cifre, scrieţi „=A3+A4+...+A37” şi confirmaţi apăsând tasta Enter.
Adunaţi cu ajutorul calculatorului de pe desktop (Start/All_Programs/Accessories/ Calculator) toate valorile de pe coloana A şi scrieţi valoarea rezultată într-o celulă goală aflată sub cele completate de pe coloana A, pentru o mai uşoară regăsire a rezultatului.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei750238
1

1. Intersecţia între o linie (un rând) şi o coloană.

2. Se selectează toată coloana (prin click pe eticheta capului de coloană, B) şi se dă comanda Home/Centrare.

3. Selectaţi prima celulă din coloana D, iar în spaţiul de definire a funcţiilor scrieţi de la tastatură „=A1+B1+C1”. Confirmaţi cu Enter, şi apoi extindeţi formula la întreaga coloană, prin agăţarea cu mouse-ul a pătrăţelului din dreapta jos a primei celule şi deplasarea de-a lungul coloanei, în jos, până la ultima înregistrare.

4. Activaţi o celulă goală, de preferinţă sub coloana de cifre, scrieţi „=SUM(A3:A37)” şi confirmaţi apăsând tasta Enter.

Alte întrebări interesante