Limba română, întrebare adresată de iRoberto9222, 8 ani în urmă

1 Indică argumentele folosite de autor pentru a demonstra că, în viitor, piața muncii se va schimba din cauza

dezvoltării IA. Care dintre argumente ți se pare mai

puternic? Explică de ce.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
3

Citim cu atenție textul de opinie, nonliterar Când vei fi adult, e posibil să nu ai loc de muncă după Yuval Noah Harari pentru a putea identifica argumentele folosite de autor precum:

  • IA îi poate întrece pe oameni în privința sarcinilor care necesită inutiție și ar putea îndeplini aceste sarcini cu mai multă acuratețe și precizie;
  • două abilități nonumane deosebit de importante pe care le deține IA sunt acelea de a se conecta și updata etc.

Apoi putem alege argumentul care ni se pare mai puternic și să explicăm de ce:

Argumentul mai puternic, în opinia mea este acela că IA deține două abilități nonumane foarte importante: posibilitatea de a se updata și conecta. Într-adevăr aceste abilități pot spori considerabil șansele ca unele domenii precum transporturile și serviciile medicale să devină mult mai automatizate, iar oamenii care lucrează în aceste domenii să fie înlocuiți de IA.

Ne amintim:

Textul de opinie este un text nonliterar în care autorul (de regulă, un specialist) își expune opiniile legate de o temă, cu scopul de a convinge cititorii de adevărul unei idei.

În textele de opinie predomină structurile argumentative și explicative, dar pot exista și secvențe de dialog fictiv sau structuri narative și descriptive, cu rol de exemplificare.

Mai multe despre cum se scrie un text argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/219454

Succes și spor la lecții!

Alte întrebări interesante