Istorie, întrebare adresată de GeorgeDimitri, 8 ani în urmă

1. Indică războaiele daco-romane la care fac referire Sursa A, respectiv Sursa B.
2. Formulează, pe baza celor două surse, o opinie referitoare la Decebal, susținând-o cu
informații selectate din surse.
3. Scrie o relație cauză - efect stabilită între două informații selectate din oricare din
cele două surse, precizând rolul fiecăruia dintre aceste informații (cauză, respectiv efect).
DAU COROANA REPEDE VA ROG

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voden
0

Bună!

   ╰(*°▽°*)╯

 1. Indică războaiele daco-romane la care fac referire Sursa A, respectiv sursa B.

 În sursa A se vorbește despre războiul daco-roman ce a avut loc între anii 101-102, iar în sursa B despre războiul daco-roman ce s-a desfășurat între anii 105-106.

 2. Formulează, pe baza celor două surse, o opinie referitoare la Decebal, susținând-o cu informații selectate din surse.

 Din punctul meu de vedere, Decebal a fost un conducător inteligent, având în vedere că apogeul civilizației dace s-a manifestat în timpul domniei sale.  

 Totodată, el era caracterizat de lașitate, ba chiar de șiretenie, încercând să-i păcălească pe romani, cu toate că se temea de Traian, după cum aflăm din sintagmele: ,,Decebal fu cuprins de spaimă, căci înțelegea că înainte nu biruise pe romani, ci pe Domițian, iar de data aceasta va trebui să lupte cu romanii și cu împăratul Traian", ,,Decebal [...] își curmă zilele".

 3. Scrie o relație cauză-efect stabilită între două informații selectate din oricare din cele două surse, precizând rolul fiecăreia dintre aceste informații (cauză, respectiv efect).

(CAUZĂ) Când văzu Decebal că scaunul său de domnie și toată țara este în mâna dușmanului, că el însuși este în primejdia de a fi luat prizonier, (EFECT) își curmă zilele.

(O altă reformulare în caz că răspunsul trebuie dat cu propriile cuvinte)

(CAUZĂ) Pentru a nu ajunge prizonier, (EFECT) Decebal se sinucide.

**Presupun că este un subiect de bac. Nu știu cum ar trebui redactate răspunsurile, însă poți reformula ideile menționate de mine.

#copaceibrainly

Alte întrebări interesante