Limba română, întrebare adresată de alexia5123, 8 ani în urmă

1.Lectura fragmentului citat le-a făcut o puternică impresie Mariei și lui Tudor . Redactează în 50-60 cuvinte, un dialog de patru replici între cei doi copii, din care să reiasă opiniile lor despre experiența trăită de Vlad Ionescu, valorificând textul și imaginea asociată acestuia.

2.Asociază fragmentul din Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm , de Sânziana Popescu , cu un alt text literar studiat sau citit ca lectură suplimentară , în 50-60 cuvinte , prezentând o asemănare și o deosebire dintre ele.

Vă rog repede . Dau coroană.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
17

1. Redactează un dialog din care să reiasă opiniile lor despre experiența trăită de Vlad Ionescu, valorificând textul și imaginea asociată

Maria: - Tu ai înțeles ce spunea Vlad Ionescu despre satul bunicilor din Transilvania?

Tudor: - După opinia mea, acest sat ai crede că este pe alt tărâm și că se întâmplă ciudățenii ca în basme.

Maria: - Eu îmi imaginez pădurea plină de fantome, care dansează noaptea! Mergem cândva în acest sat, să aflăm mai multe?

Tudor: - După părerea mea, ar fi interesant!

2. Asociază fragmentul din "Călătoria lui Vlad în Celălalt Tărâm" de Sânziana Popescu, cu un alt text literar, prezentând o asemănare și o deosebire

Acest fragment l-aș asocia cu "Pulbere de stele" de Neil Gaiman.

Asemănarea ar fi aceea că, în ambele texte este vorba despre alte tărâmuri, cu ființe fantastice.

Deosebirea este aceea că, în acest fragment este descris un copil ajuns în satul bunicilor care era numit "Celălalt tărâm", pe când în "Pulbere de stele", este despre un îndrăgostit ajuns în Ținutul Zânelor.

Explicație

Am scris despre "Pulbere de stele" aici: https://brainly.ro/tema/8842513

Succes!


alexia5123: Mulțumesc mult!
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante