Limba română, întrebare adresată de dawnu872, 8 ani în urmă

1 Lucrați în grupe de câte şase elevi. Fiecare dintre voi își va asuma unul dintre rolurile prezentate în continu- are şi va interveni în ordinea lor de mai jos. a Arhitectul. Rolul tău este să dovedeşti că ai înțeles sensul global al textului. Vei prezenta rezumatul oral al textului și ideea generală pe care ai desprins-o. b Detectivul. Rolul tău este să precizezi când și unde se petrece acţiunea. c Generatorul de idei. Rolul tău este să formulezi trei întrebări de adresat colegilor din grupul tău (despre personajele din text, despre motivul pentru care unul se comportă într-un anumit fel, despre secvenţe neclare etc.). d Propunătorul de instantanee. Rolul tău este să identifici secvențe semnificative din text sau să extragi citate care pot declanșa o discuție în grup. Secvențele sau citatele selectate trebuie să-i facă pe colegii tăi să revină asupra textului şi să se gân- dească mai mult la semnificațiile lui. e Conectorul. Rolul tău este să găseşti legături între tine şi evenimentele din povestire, între tine şi po- vestire și viața reală. Te poți referi la experiente tră- ite, la evenimente prezentate de mass-media, la întâmplări similare petrecute într-o altă epocă, la alte texte literare sau la filme etc. f Ilustratorul. Rolul tău este să realizezi un desen sau o bandă desenată, o schiță sau o diagramă inspirată de povestirea citită. În timpul discuțiilor din grup, când se potriveşte în conversație, le poți arăta cole- gilor produsul tău. Nu trebuie să le explici nimic, poți să-i laşi pe ceilalți să-ți interpreteze desenul, asociindu-l cu propriile idei. După ce toți au avut un cuvânt de spus, vei dezvălui ce reprezintă. DAU CORORNA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
2

Cerința este în legătură cu textul ,,O poveste fără niciun fel de morală” de Alex Moldovan

Matei P.,un elev, aude că fusese chemat în biroul directorului școlii, se sperie și pleacă de la școală. Deși nu are motiv să se teamă, el, totuși, este derutat și comportamentul său devine haotic: trece printr-un loc nepermis, creând un ambuteiaj, ,împrumută” o bicicletă și ajunge în parcul de distracții. Acolo nu este primit inițial. Reușește să intre, cu ajutorul unei călugărițe, ia o barcă, ajunge pe un mal, apoi cade într-un puț neacoperit.

Ideea generală a textului este că trebuie să avem mai multă încredere în noi.

Deși, prin fuga sa, Matei credea că scapă de pericol, de fapt, pericolul nu exista, directorul voia să îl anunțe că era câștigătorul unui concurs foto.

Din ideile prezentate mai sus poți să extragi toate rolurile propuse în cerință, după ce, bineînțeles, citești cu atenție textul.

Succes!

Despre  ,,O poveste fără niciun fel de morală” de Alex Moldovan găsești informații și aici https://brainly.ro/tema/7018070

#SPJ1

Alte întrebări interesante