Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

1 Lucraţi în perechi.

a) Mara îi prezintă lui Mihai o activitate şcolară la care a participat. Scrieți verbele subliniate la persoana şi numărul care să evidențieze și implicarea Marei.

Azi am fost în curtea şcolii. A avut loc concursul Constructii din cuti de carton. Eu și colegii mei l-am realizat pe Uriaşul Bun și Prietenos. Toți au lucrat cu spor. Mai întâi, au selectat cutiile. Apoi, le-au asezat cu grijă una peste alta. La final, le-au fixat cu bandă adezivă. La un moment dat, a început ploaia. Ce păcat! Toți au intrat în clasă. Eu m-am întors în curte să îmi iau trusa. Părul meu sa udat.
Cred ca acasă voi fi certata, deoarece eu răcesc foarte ușor! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei750238
11

► Raspuns :

Azi am fost în curtea şcolii. A avut loc concursul Constructii din cuti de carton. Eu și colegii mei l-am realizat pe Uriaşul Bun și Prietenos.

Toți am lucrat cu spor. Mai întâi, am selectat cutiile. Apoi, le-am asezat cu grijă una peste alta. La final, le-am fixat cu bandă adezivă.

La un moment dat, a început ploaia. Ce păcat! Toți am intrat în clasă. Eu m-am întors în curte să îmi iau trusa. Părul meu s-a udat.

Cred ca acasă voi fi certata, deoarece eu răcesc foarte ușor! ​

► Explicatie :

Pentru a arata participarea Marei trebuie sa trecem verbele la persoana I.

Anexe:

andrei750238: Pai si cum vrei sa il fac daca nu e in intrebare ?
Utilizator anonim: Îl scriu in chat?
Utilizator anonim: ca nu am puncte
Utilizator anonim: b) Organizați un joc de rol. Unul dintre voi este Mara celălalt este Mihai. Mara prezintă activitatea la care a participat. apoi Mihai demonstrează că a fost atent relatând-ui acestea întâmplările. (Azi ați fost în curtea școlii. a avut loc concursul construcții din cutii de carton. tu și colegii tăi....)
Utilizator anonim: Nu prea lung
andrei750238: Asta e exercitiu oral, nu prea are sens din punct de vedere didactic sa fie facut in scris.
Utilizator anonim: Pai face parte din exercițiu
tonuanamaria1982: e greșit
andrei750238: Am corectat.
Alte întrebări interesante