Limba română, întrebare adresată de stefania432, 8 ani în urmă

1)Menționează,într_un enunț,tiparul textual prezent în fiecare dintre fragmentele date.a)"După ce i se aduseră cele cerute,Victor trecu la demonstrația practică a teoriei sale.În mijlocul unei foi albe de hârtie trase contururile unei coloane,apoi înnegri desenul cu tuș gros "b)"Când doriți să faceți o fotografie cu o camera foto cu film,trebuie sa apăsați in buton.Acesta operează un mecanism numit obturator,care face că o gura(deschizătura) să se deschidă scurt în partea din fata a camerei,permițând intrarea luminii prin lentilă(o bucată groasă de sticla sau plastic montata pe fata)".2)Prezintă,în cel puțin 30 de cuvinte,o legătură care se poate stabili,la nivelul conținutului,între fragmentul din romanul lui Constantin Chiriță și articolul Ce sunt camerele digitale preluat de pe site_ul camerafoto.eu.3)Crezi că a cunoaște explicația științifică a fenomenelor ne poate ajuta în viața obișnuită?Motivează_ți răspunsul,în 50_90 de cuvinte,valorificând textul 1.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
11

1) Menționează tiparul textual prezent în fiecare dintre fragmentele date.

a) Acest fragment are tiparul textual descriptiv, deoarece este descris modul cum Victor a trecut la demonstrația practică a teoriei sale.

b) Acest fragment are tiparul textual argumentativ, dearece este descris cu argumente în mod tehnic cum se face o fotografie cu o cameră foto cu film.

2) Prezintă o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între fragmentul din romanul lui Constantin Chiriță și articolul "Ce sunt camerele digitale".

Legătura ce se poate stabili, la nivelul conținutului între fragmentul din romanul lui Constantin Chiriță și articolul "Ce sunt camerele digitate", este aceea că în ambele texte este vorba despre fotografii, pentru ca ele să fie foarte reușite și de calitate bună.

3) Crezi că a cunoaște explicația științifică a fenomenelor ne poate ajuta în viața obișnuită? Motivează-ți răspunsul valorificând textul 1.

După părerea mea, a cunoaște explicația științifică a fenomenelor ne poate ajuta în viață foarte mult, pentru că în acest fel putem câstiga timp prin înțelegerea lor corect.

De exemplu, în textul 1 este descris cum percepe ochiul un cadru atunci când privim marea.

Un alt argument este că, prin cunoașterea explicațiilor științifice ale fenomenelor putem să le înțelegem, pentru a nu ne mai fie frică de ele, de a le putea explica altora și de a le folosi în avantajul nostru, așa cum procedează Victor în acest text.

Succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante