Istorie, întrebare adresată de Fata0, 9 ani în urmă

1 . Monumentul care comemorează victoria României în Primul Război Mondial , alături de aliați , situat în București, pe șoseaua Kiselef care conține textele proclamație ale regelui Ferdinand către țară , cu ocazia intrării României în războiul de reîntregire și cu prilejul încoronării de
a Alba Iulia , din 1992 :
a) Arcul de Triumf
b) Biserica Sfântul Gheorghe Nou
c) Muzeul George Enescu

2. Explorator român care a participat în calitate de naturalist la expediția numită ,,Belgica", după numele navei cu care echipajul international a explorat zona Antarcticii​ , între 1897-1899 :
a) Grigore Antipa
b) Emil Racoviță
c) Dumitru Prunariu

3. Muzeul care păstrează colecții osteologice , zoologice , mineralogice , paleontologice , etnografice , la care se adaugă bibliotecă , desene , schițe , hărți , tablouri moștenite de la savanții și exploratorii din trecut , care arată evoluția scoarței terestre și a biodiversității pe teritoriul​ țării noastre , situat în București , în apropierea Palatului Cotroceni , pe șoseaua Kiseleff numărul 1 .
a) Muzeul Național al Satului ,,D. Gusti" .
b) Muzeul Național de Istorie Naturală ,, Grigore Antipa" .
c) Muzeul Național de Istorie

4. Muzeul în aer liber , din București , care păstrează în colecția sa numeroase obiecte casnice , case autentice din diverse zone etnografice ale României dezasamblate și reconstituite :
a) Muzeul​ Național de Istorie
b) Muzeul Național de Istorie Naturală ,, Grigore Antipa"
c) Muzeul Național al Satului ,,D. Gusti" .

5. Râul care traversează orașul capitală a României , afluent al râului Argeș , care iese prin partea de est , spre șoseaua de centură :
a) Dâmbovița​
b) Ialomița
c) Olt

Este despre București ! Vă rog repede până mâine ! DAU COROANA ! CONCURS DE CULTURĂ GENERALĂ ! Măcar câteva dintre ele ! DAU CORONIȚA !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tomina
3
1)arcul de triumf, 2)a,3)b,4)c 5a
Alte întrebări interesante