Istorie, întrebare adresată de burdujacipriana32, 8 ani în urmă

1) Neagoe Basarab
2)Petru Rares
Alege cîteva evenimente din
perioada domniei lor şi
demonstrează care este
semnificaţia acestora.
PLS urgent!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de craftycram1234
7

Răspuns:

Explicație: Neagoe Basarab - s-a preocupat pentru realizarea echilibrului politic intre lumea crestina si cea Otomana. A intretinut relatii bune cu Ungaria, Polonia si Imperiul Romano-German, urmarind astfel sa participe la o cruciada antiotomana.

Petru Rares a consolidat spatiul de la Rasarit de Carpati prin infiintarea unei Mitropolii ( nerecunoscuta de Patriarhia de la Constantinopol, fiind recunoscuta decat pe timpul lui Alexandru cel Bun), organizeaza cancelaria domneasca, bate moneda de argint, iar in plan extern, se orienteaza spre Polonia pentru a face fata presiunilor Ungariei.


burdujacipriana32: mersi
craftycram1234: oricand
craftycram1234: Te rog sa ma ierti. Informatiile de la Petru Rares sunt gresite. L-am confundat cu Petru Musat.
craftycram1234: Petru Rares - l-a sprijinit pe Ioan Zapolya in lupta impotriva lui Ferdinand de Hapsburg, obtinand victoria de la Feldioara. A aderat la o coalitie antiotomana, alcatuita de Venetia, Imperiul Romano-German si Ungaria. Acesta nu reuseste sa il invinga pe Soliman Magnificul, fiind astfel obligat sa plateasca tribut.
craftycram1234: Actiunile realizate de cei doi domnitori sunt realizate pentru mentinerea autonomiei si integritatii terioriale, precum si pentru stoparea expansiunii otomane
burdujacipriana32: dam eu am scris si am trimis la doamna profesoară
Alte întrebări interesante