Geografie, întrebare adresată de paladimarina, 8 ani în urmă

1.Numește Energiile Terrei.Scrie câte un exemplu pentru fiecare fel 3 exemple.
2.Cum are loc circuitul apei în natură.
3.Numește 4 surse de polure solului din localitatea ta.
4.citește și comentează afirmația:Din păcate ,forte puțină lume ia parte la curățare mediului ambiant.


Madamcica: Sper ca te-am ajutat!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Madamcica
1

Răspuns:

1)1.energia hidraulică-energia apelor curgătoare

2.energia mareelor-energia flux/refluxului mărilor și oceanelor

3.energia geotermică, energie câștigată din căldura de adâncime a Pământului.

4.energie de biomasă: biodiesel, bioetanol, biogaz

5.energia eoliană, uzual exprimat - energia vântului

2)Circuitul apei în natură (numit și ciclul hidrologic sau ciclul apei) este procesul de circulație continuă a apei în cadrul hidrosferei Pământului. Acest proces este pus în mișcare de radiația solară și de gravitație. În cursul parcurgerii acestui circuit, apa își schimbă starea de agregare fiind succesiv în stare solidă, lichidă sau gazoasă. Apa se mișcă dintr-un element component al circuitului în altul, de exemplu dintr-un râu într-un ocean, prin diferite procese fizice, dintre care cele mai însemnate sunt evaporația, transpirația, infiltrația și scurgerea.

3)Poluarea solului

Solul este necesar pentru creșterea majorității plantelor și esențial pentru toată producția agricolă. Poluarea solului este acumularea de compuși chimici toxici, săruri, patogeni, sau materiale radioactive și metale grele care pot afecta viața plantelor și animalelor.

De exemplu, fermierii care cultivau căpșuni în California au dezinfectat solul cu bromură de metil pentru a ucide organismele care ar fi putut afecta căpșunii. Acest proces omoară fără discriminare chiar și organismele benefice și lasă solul steril și dependent de îngrășăminte pentru a suporta creșterea plantelor. În consecință, se folosesc tot mai multe îngrășăminte, ceea ce duce la poluarea râurilor și lacurilor în perioadele cu inundații.

4)Oamenii,desi sunt constienti de faptele lor,refuza sa contribuie la curatarea mediului ambiant fiind nepasatori deoarece situatia nu este inca asa grava.

In opinia mea,o mica schimbare asupra acestei teme ar fi ducerea la cunostinta a tuturor,infiintarea unor campanii nonprofit pentru ajutarea mediului ambiant,a carei interes principal sa fie ajutarea si strangerea a cat mai multi membri care sa ajute la curatarea mediului ambiant,din interese bune,anume o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Alte întrebări interesante