Biologie, întrebare adresată de melamelanya, 8 ani în urmă

1. Numeşte procesele reprezentate de săgeţile albastre şi negre.

2. Descrie comparativ modificările care au loc, la nivelul cutiei toracice, în timpul celor două procese, după
modelul:

BUNĂ !

VĂ ROG AJUTAȚIMĂ ÎMI TREBUIE REZOLVAREA URGENT!!!

DAU COROANĂ ȘI FOLLOW !!!

PS. Pentru a vedea mai bine exercițiul apăsați pe poză . ​​​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lacramioaradoroftei
3

Răspuns:

Inspiratia este un proces activ care presupune introducerea aerului in plamani.Se realizeaza prin contractia muschilor intercostali si a muschiului diafragma, care determina marirea volumului cutiei toracice.

Marirea volumului cutiei toracice determina marirea volumului plamanilor.Presiunea intrapulmonara scade cu 2-3 mm Hg fata de presiunea atmosferica si aerul intra in plamani.In conditii de efort fizic, inspiratia devine fortata si se realizeaza cu participarea muschilor respiratori auxiliari: pectorali, sternocleido-mastoidieni si dintati.

Expiratia este un proces pasiv care presupune eliminarea aerului din plamani.Se realizeaza prin relaxarea muschilor intercostali externi si a muschiului diafragma care determina micsorarea volumului cutiei toracice.

Micsorarea volumului cutiei toracice determina micsorarea volumului plamanilor.Presiunea intrapulmonara creste cu 2-3 mm Hg fata de presiunea atmosferica si aerul iese din plamani.In conditii de efort fizic, expiratia devine activa si se realizeaza cu participarea muschilor respiratori auxiliari: abdominali si intercostali interni.


melamelanya: Mersi mult!
melamelanya: dar .... nici aici nu îmi dau seama de unde începe punctul 2...
melamelanya: ????
melamelanya: ??????
melamelanya: ?????????????
lacramioaradoroftei: compari ce se intampla in cele 2 procese, adica in timpul inspiratiei cutia toracica se mareste, in expiratie se micsoreaza
lacramioaradoroftei: asta spune la 2 sa le compari
melamelanya: A, da , și la celălalt exercițiu e la fel nu ?
lacramioaradoroftei: da
Alte întrebări interesante