Biologie, întrebare adresată de oliviaaa714, 8 ani în urmă

1.Numiti unitatile structurale si functionale ale plamanilor.
2. Care sunt vasele de sange coresp. atriului drept?
3.Care este zona rinichiului in care se gasesc piramidele renale?
4.Spuneti din ce este alcatuita substanta cenusie a sistemului nervos central.

VA ROG AM NEVOIE PANA MAINE DIMINEATA DAU 30 DE PUNCE PLUS COROANA LA RASPUNSUL CORECT!!!!!!
(P.S. care trist mai vine sa raspunda si nici nu da raspunsul la intrebare e gay^^)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irinaandreea01
0

Răspuns:

1 alveolele

Explicație:

1.Alveolele reprezinta unitatile structurale si functionale ale plamanilor mamiferelor.Fiecare plaman prezinta cateva milioane de alveole pulmonare.

2.

Atriul drept este una din cele patru camere ale inimii. Este situat în colțul din dreapta sus al inimii, în partea de sus a ventriculului drept. Atriul drept primește sânge dezoxigenat din organism prin vena cava inferioară și superioară, și comunică cu ventriculul drept, pentru a ajuta la transportarea lui prin valva tricuspidă la plămâni, pentru a fi oxigenat.

3.Piramida renală , oricare dintre secțiunile triunghiulare ale țesutului care constituie medula sau substanța interioară a rinichiului . Piramidele constau în principal din tubuli care transportă urina din partea corticală sau exterioară a rinichiului, unde se produce urina, către calici sau cavități în formă de cupă în care urina se colectează înainte de a trece prin ureter în vezică. Punctul fiecărei piramide, numitpapila, se proiectează într-un calici . Suprafața papilei are un aspect asemănător sieierii din cauza numeroaselor deschideri mici din care trec picăturile de urină. Fiecare deschidere reprezintă un tubul numit conducta lui Bellini , în care converg tubulii colectori din piramidă

4. Substanță cenușie este alcătuită din anterioare, posterioare și laterale.

Alte întrebări interesante