Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

1. Pentru Mircea cel Bătrân, iubirea de tara este un zid care distruge teama de invadatori. Ce este pentru tine iubirea de tara? Răspunsul tău poate fi un text scurt, o poezie sau un desen.
2. Redactează o pagina de jurnal de cel mult 100 de cuvinte, în care sa prezinți o experiență pe care ai trait-o pe parcursul zilei de astăzi. Ai în vedere ca atunci când scrii un jurnal este important sa notezi data, sa utilizezi persoana I și sa fii sincer/sincera. Trebuie sa alegeți decât o cerința, nu pe amândouă. Va rog e urgent!! Dau puncte și coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dandronic1225
57
Pentru mine iubirea de tara este un trandafir uimitor. In aceasta tara mireasa florilor dainuie prin prejurul casei mele. De asta iubirea de tara inseamna totul penteu mine inseamna pace , iubire, dragoste,lumina,familie.
Răspuns de Farben
60
1)  Iubirea de țară este pentru mine un sentiment nobil și o dorință continuă de a contribui cu cât pot la îmbunătățirea traiului și protejarea sa. Fiecare om își dovedește iubrea față de țară prin implicarea în acțiunile de protejare a mediului înconjurător, precum strângerea deșeurilor menajere din orașe, locuri turistice de mare interes. De asemenea, acțiunile de voluntariat din cadrul claselor mai mici reprezintă un mod în care contribuim la dezvoltarea educației țării noastre, fiind un model pentru generațiile viitoare, care vor ajuta și ele la rândul lor.
   Iubirea de țară reprezintă o barieră puternică împotriva celor care vor să fure din bogățiile noastre, de aceea este important să ne păstrăm și să apreciem valorile și resursele naturale pe care încă le mai avem. 

2) 
 joi, 17 mai 2018

  La începutul zilei mi-am spus că aceasta va fi o altă zi obișnuită din viața mea, fără prea multe evnimente importante. Așteptam doar să termin orele mai repede, să ajung acasă și să dorm câteva ore bune. 
  Însă, jurnalule, să îți povestesc ce s-a întâmplat în drum spre casă! Mergeam eu abătută și plictisită, dar în calea mea a apărut un pisoiaș micuț și jucăuș. Alerga fericit după un fluturaș și voia să îl prindă, iar când i-a pierdut urma a rămas în mijlocul drumului și s-a uitat foarte confuz în jur. L-am văzut că era speriat și l-am chemat la mine. A venit și ce bucuros era! M-a urmărit până acasă vesel și m-am gândit că aș putea să-l găzduiesc o noapte, poate două... 
  Părinții mei nu s-au arătat prea încântați de noul meu prieten și mi-au spus că a doua zi trebuie neapărat să îi găsesc alt cămin. M-am înroșit toată de supărare și fața mea parcă arăta ca o roșie coaptă! Serios! M-am văzut în oglindă! Am zis totuși să uit de aspirea părinților și să fiu copil, să mă bucur de micuțul meu prieten!
  Ne-am jucat atât de frumos împreună! S-au alăturat și părinții jocului nostru și până la urmă au hotărât că putem să îl păstrăm pe micuțul Tomas!

  Ce zi interesantă, micul meu jurnal! Orice zi poate fi specială, trebuie doar să ai răbdare!

  
Alte întrebări interesante