Istorie, întrebare adresată de Yuenne, 8 ani în urmă

1. Prezentați douå fapte istorice referitoare la acțiunile Partidului nazist după cucerirea puterii politice.
8. Menționați o deosebire între regimurile totalitare de dreapta și cele de stânga.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de faranume55
2

Răspuns:

1. partidul nazist a organizat acțiuni împotriva evreilor si a dușmanilor lui Hitler: Noaptea cutitelor lungi (1936) si Noaptea de cristal (1938). Acțiunea din 1936 a fost îndreptată împotriva șefului Camasilor Brune, Ernest Röhn, deoarece, Hitler credea că acesta era un trădător și îi era frică de șeful instituției, fiindcă acesta strânsese prea multă putere.

Noaptea de Cristal era îndreptată împotriva evreilor, astfel că, Hitler a ordonat ca ofițerii Camasilor Brune sa atace magazinele evreiești si lovească evreii care dețineau aceste magazine. Numele faptului istoric a fost pus datorita geamurilor sparte si care luceau în lumina lunii.

8. o deosebire între regimurile de stânga și dreapta este una foarte proeminenta. Regimurile de dreapta erau naziste sau fasciste si persecutau minoritățile si in plus acesta aveau putin șovinism in ele, fiind propagat la scara maxima.

Cele de stânga, care erau comuniste sau socialiste promovau adorarea liderului suprem la fel ca în cele de dreapta, dar ele luptau cu asa numitul dușman imperialist (numind Occidentul indirect).

Alte întrebări interesante