Limba română, întrebare adresată de urseimaria436, 8 ani în urmă

1)Prezintă,in cel puțin 30 de cuvinte,o legătură care se poate stabili,la nivelul conținutului,între poezia Macii de Magda Isanos și interviul luat Alexei și Georgia ei.2)Crezi că florile sunt mai frumoase in mediul in care cresc sau in aranjamentele florale?Motiveaza_ti răspunsul,in 50_90 de cuvinte,valorificând ambele texte.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
26

1) Prezintă o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între poezia "Macii" de Magda Isanos și interviul luat Alexei și Georgianei.

După părerea mea, legătura care se poate stabili la nivelul conținutului, între aceste două texte, este acela că, atât în poezie cât și în interviu, este vorba despre florile "sovage", adică sălbatice, așa cum sunt de fapt florile de mac, descrise în poezie.

2) Crezi că florile sunt mai frumoase în mediul în care cresc, sau în aranjamentele florale? Motivează-ți răspunsul, valorificând ambele texte.

Doar dacă ne referim la versurile acestea:

"Toți macii mei s-au scuturat

Ca niște lacrimi pe podea",

vom ști deja răspunsul, și anume, florile își păstrează prospețimea și frumusețea doar în cadrul lor natural.

Totuși, în interviu, Georgiana spune: "Ne place să punem în valoare frumusețea autentică, sălbatică a florilor".

Așadar, chiar dacă este adevărat că florile sunt mai frumoase în mediul în care cresc ele, totuși, cu talent și cu măiestria de a le așeza și îngriji, florile ne încântă cu frumusețea lor și când sunt în casele noastre.

Succes!


sebastianandreichiri: ms mult
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante