Limba română, întrebare adresată de gheorghe2003mai, 9 ani în urmă

1) Prin ce se deosebeste basmul de alte opere literarepe care leati citit ? 2) De ce in basm binele invinge intodeauna raul ? 3) cum vi se pare in general lumea basmului ? 4) de ce il sprijina autoarele pe erou ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DeBwos
6
1)Basmul este deosebit deoarece creeaza un sentiment puternic care are rol in  cresterea optismului si sperantei 2)Binele invinge mereu raul pt  ca niciodata raul nu va putea invinge binele nici in lumea supranaturala a basmului nici in lumea noastra reala ,Binele reprezinta oamenii demni ,cu onoare ,viteji si darzi care nu s-ar lasa prada la niste fiinte supranaturale. 3 ) Este o lumea foarte frumoasa ea te face sa te gandesti si sa-ti dezvolti imaginatia,te lasa cu gura cascata. 4)Ca sa scoata in evidenta caracterul protagonistului,valoarea si caracterul sau  (((((((((Parerile mele :) ) 

DeBwos: Si vointa sa .*
gheorghe2003mai: mersii
DeBwos: Nu ai pt ce parerea mea fiecare cum vede,simte si crede :P
gheorghe2003mai: si ca si da asta ii drept !!!
Răspuns de ramonatrifan93
4
 1)Basmul are o formula specifica de început ('a fost odata...''). Intr-un basm personajele au puteri fantastice , iar forțele binelui se confrunta cu cele ale raului , cele care reprezinta binele ieșind mereu triumfătoare. Cifrele magice recum 3,7,13 se regăsesc   si ele in basm , împreuna cu alte personaje ce apartin fantasticului (zmei, vrăjitoare, etc .. )
2 ) Binele va invinge intodeauna raul deoarece basmele sunt considerate opere fictive. Basmul se bazeaza pe antiteza dintre  2 personaje , dar mereu personajul pozitiv invinge.
 3 ) O lume in care intri e opusa celei reale . Totul este  o continua aventura frumoasa si poti face ceea ce nu ai putea face nicicand in lumea reala. Vorbesti cu animalele si totu' sa fie bine ..
4 ) Autorul il sprijina pe erou deoarece el este personajul principal din basm si el a facut toata actiunea .
SPER SA TE AJUTE :*

DeBwos: E fain
DeBwos: Dar la inceput ai folosit ceva din definitia basmului :P
DeBwos: Dar cu siguranta ai gandit mai bne ca mne :)
DeBwos: Poti sa-i dai ei coronita
ramonatrifan93: :))) Fiecare cum gandeste , acum .. oricum si tu ai scris bine ce ai scris :)
DeBwos: :))
DeBwos: Argumentarea basmului e cea mai usoara dintre toate :p
ramonatrifan93: Clar !! :))) Daca ar cădea Basumul la Examen ar fi perfect :))
gheorghe2003mai: nu cam
DeBwos: Da.. dar da liricul asta
Alte întrebări interesante