Limba română, întrebare adresată de diaconuLena12, 9 ani în urmă

1.Prin realizarea acestui portret ,autoarea a intentionat sa transmita anumite sentimente?
2.Ce sentimente ti-a inspirat lectures textului?
3.Motiveaza folosirea punctelor de suspensie si semnul exlamarii in text.

Anexe:

diaconuLena12: rezolva cerintile de ai sus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebedumi70
22
   1).  Da..., prin realizarea acestui proiect, autoarea a intentionat sa transmita anumite sentimente; cum ar fi:    Sentimentul profund de admiratie fata de domnita Ruxandra , atunci cand o descrie ca  avand  fruntea inalta si boltita, sprancenele frumos arcuite,iar genele lungi si matasoase ,povestind cu pasiune despre ochii ei albastri ca seninul cerului, visatori si adanci ,dar puri ca adancul apelor. 
      De asemenea, un alt sentiment delicat, o incearca, atunci cand vorbeste despre vocea ei mladioasa si calda , si spune ca vocea ei este asemenea margaritarelor. 
      Autoarea, traieste un sentiment de visare atunci cand face referire la cantecul ei pe care il asemuieste cu trilurile privighetorilor. Are, de asemenea, sentimentul unicitatii si al raritatii in momentul in care descriedarurile si harurile, rar intalnite la o singura persoana. Tot ea, are sentimentul ca nici o alta fata nu poate fi ca Domnita Ruxandra ; atat de frumoasa,talentata si iubita de zane  incat, ne da impresia ca nici o alta fiinta omeneasca nu va reusi sa o egaleze vreodata.

2). Citind textul, am simtit ca traiesc o realitate de neatins...,ceva ce exista si cu toate astea nu poti avea. Am sentimentul ca aceasta domnita ,fica de crai, era visul oricarui muribund;idealul oricarui barbat si muza tuturor femeilor.

3).Folosind punctele de suspensie in text, autoarea lasa loc imaginatiei; ar vrea sa spuna  mai  multe dar se opreste. Este momentul in care poate savura,din plin, valoarea si dulceata vorbelor spuse mai sus , iar semnul exclamarii ,accentueaza si mai tare semnificatia lor.
Alte întrebări interesante