Studii sociale, întrebare adresată de cararaandreea, 8 ani în urmă

1. Răspunde la următoarele întrebări:
a) Ce este un centru de plasament?
b) Ce este un asistent maternal?
c) Care sunt, în opinia ta, calitățile pe care ar trebui să le
aibă un asistent maternal?
d) Ce este alocația suplimentară financiară?
e) Cine beneficiază de asistenţă socială?
f) Care este rolul asistenţei sociale?
Te rog repede dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
19

Răspuns:

Centrul de Plasament  este un serviciu pentru protecția copilului, care are drept misiune generală furnizarea sau asigurarea pe o perioada nedeterminata a accesului copiilor / tinerilor la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea integrării / reintegrării familiale și / sau socio-profesionale.

Asistentul maternal este o persoana fizică atestată  care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament sau încredințare.

Ca să devii asistent maternal trebuie să îndeplinești câteva condiții care țin de capacitatea de muncă, dar și de abilitățile de a lucra cu copiii. Cu alte cuvinte, trebuie să arăți că știi cum să comunici cu copiii și că poți să ai grijă de ei la fel ca un părinte. Pe lângă aceste calități, trebuie să faci dovada că ai o locuință unde îi poți crește pe aceștia.

Această alocație este acordată pentru a completa veniturile familiale cu scopul asigurării unor condiții mai bune pentru creșterea, îngrijirea și educarea copiilor, precum și pentru încurajarea frecventării de către copii a unei forme de învățământ.

Beneficiarii serviciilor de  asistență socială:  Copii și tineri aflați în situație de

risc;   Persoane și familii aflate în  dificultate;  Persoane în etate;  Persoane cu nevoi speciale;  Familii cu venituri mici;  Familii cu mulți copii;   Familii monoparentale cu copii;

Rolul : Asistenta sociala furnizeaza celor in nevoie ajutor financiar, material, moral, psihoterapie si consiliere. In cadrul programelor de asistenta sociala se inscriu si activitatile de prevenire a unor situatii de viata dezechilibrate, stresante sub aspect economic, cultural, psihologic sau moral.


cararaandreea: Multumesc felicitări!!!
elenaadelina22345: ...
elenaadelina22345: www...
elenaadelina22345: foarte bine si detaliat !
Alte întrebări interesante