Limba română, întrebare adresată de anca223, 8 ani în urmă

1)raspunde la urmatoarele intrebari. ♡ cand se petrece actiunea ? ♡ care sunt personajele care participa la actiune. ? ♡de ce s-au dus cei doi tarani la boier. ? 2) ordoneaza ideile principale de mai jos. : ♡ cei doi tarani merg la boier sa le faca dreptate.♡ o familie de oameni foarte saraci a primit pamant de la boier sa-si faca un bordei. ♡taranul cel sarac, cu ajutor fetei sale, da raspunsurile cele mai bune la toate cele trei intrebari .♡ dupa o alta proba grea, boierul , impresionat de frumusetea si istetimea fetei taranului , o ia de sotie. ♡o vita a unui vecin bogat a cazut in groapa sapata de taran pentru bordei .♡ boierul hotaraste ca dreptatea va fi a celui care va raspunde mai bine la trei intrebari .

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cubotR9
336
1.) Actiunea se petrece intr- o zi.
2.) Personajele sunt: taranul sarac, boierul, bogatasul si fata cea mare a taranului sarac.
3.) Cei doi tarani s- au dus la boier pt ai judeca, deoarece o vita de- a bogatasului a cazut in groapa sapata pt casa de taranul sarac.

O familie de oameni foarte saraci a primit pamant de la boier sa- si faca un bordei.
O vita a unui vecin bogat a cazut in groapa sapata de taran pt bordei.
Cei doi tarani merg la boier da le faca dreptate.
Boierul hotareste ca dreptatea va fi a celui care va raspunde mai bine la trei intrebari.Taranul cel sarac , cu ajutorul fetei sale, da raspunsurile cele mai bune la toate cele trei intrebari.
Dupa o alta proba grea , boierul, impresionat de frumusetea si istetimea fetei taranului. o ia de sotie.
Alte întrebări interesante