Istorie, întrebare adresată de topalaloredana5, 8 ani în urmă

1. Realizati o prezentare de o pagină a temei ,,Revolutia
de la 1848 în Țările Române", utilizând următorii termeni: impro-
prietărirea țăranilor, egalitatea în faţa legii, modernizarea soci-
etătii, anexarea Transilvaniei, trupe străine.
2. Alegeți din lista de procese de mai jos pe acelea care au constituit cauze pentru înăbușirea revoluției de la 1848 în Europa: revoluția industrială, intervenția trupelor rusești, afirmarea naționalismului în Europa, neânțelegerile între revoluționari.
3. Arătați din ce motiv revoluția de la 1848 nu a avut loc în Anglia și în Rusia.
4. Din ce motiv regele Prusiei a refuzat coroana de împărat al Germaniei?

Vă rog să mă ajutați cu răspunsuri detaliate​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeasirghi2327
6

Răspuns:

Revoluția Română de la 1848 a fost parte a revoluției europene din același an și expresie a procesului de afirmare a națiunii române și a conștiinței naționale. Un factor deosebit de important l-a constituit Revoluția Franceză din februarie 1848 care a avut repercusiuni asupra întregii Europe. Deoarece Franța era un stat național unitar, revoluția de aici a avut un predominant caracter social, pe când în celelalte țări a luat diferite forme, după necesitățile locale. Astfel că, principiul libertăților cetățenești cerute de revoluționarii francezi a evoluat și s-a transformat în libertăți naționale pentru popoarele supuse, iar peste revendicările sociale s-a suprapus ideea de unitate națională.Revoluția Română de la 1848 s-a desfășurat în condițiile în care părți din teritoriul național se aflau în stăpânirea imperiilor vecine (Transilvania, Bucovina, Basarabia), în timp ce Moldova și Țara Românească erau constrânse să accepte protectoratul Rusiei țariste și suzeranitatea Imperiului Otoman.În Transilvania mișcarea românească a avut un caracter preponderent național. O parte din români au aderat la revoluția burgheză maghiară. Dieta de la Cluj a avut în componența ei și câțiva români, iar apoi cea de la Debrețin ceva mai mulți. Burghezia maghiară revoluționară, care a pus pe picioare o armată bine organizată, a căutat să-și impună controlul asupra întregului Ardeal. În acest context au fost reprimate toate mișcările de împotrivire ale românilor, sașilor și ungurilor rămași fideli Casei de Habsburg.


andreeasirghi2327: Dar atac vrei iti fac
topalaloredana5: Dacă vrei ai putea să mă ajuți și cu 2 și 3? Te rog frumos
andreeasirghi2327: da
andreeasirghi2327: La 2 nu stiu
andreeasirghi2327: 3.Ma refeream la faputl ca in politica celor doua puteri de la acea vreme nu exista o discrepanta asa mare intre clasele politice ale vremii, in Anglia parlamentul fiind in relatii destul de bune cu regele in rusia tarista fiind cam aceeasi stiuatie, nu stiu insa sigur pentru ca nu imi mai amintesc. Coroana britanica are o pozitie clara fata de revolutionari si agitatori.Vezi Kropotkin, pe care il tolerau cat timp nu se manifesta in Anglia.
andreeasirghi2327: Si contiuarea(Nu imi ajungea )
andreeasirghi2327: In Rusia, cred ca politia tarista isi facea destul de bine treaba. Tocmai eficienta acestei politii a contribuit la razbunarea sangeroasa asupra Romanovilor.
topalaloredana5: Mulțumesc mult pentru răspunsuri :))
andreeasirghi2327: 4.Deoarece el era obinuit sa domneasca sub regim absolutist iar daca accepta coroana trebuia sa domneasca sub o constituție
andreeasirghi2327: Cu plăcere:))
Alte întrebări interesante