Limba română, întrebare adresată de matei5436, 8 ani în urmă

1)Redactează,în minimum 150 de cuvinte,un text descriptiv în care să prezinți un peisaj de primăvară.Vei avea în vedere că textul tău să respecte tema dată,să aibă structura unei descrieri și să folosești patru figuri de stil diferite(epitet,comparație,personificare,metaforă).2)Rescrie enunțul de mai jos,reprezentând comentariul pe care l_a făcut un prieten după experimentul privind vizita vântului,corectând greșelile de orice fel .Ce interesant e experimentul pe care l_am făcut weekend_ul acesta,să_l faci și tu!A_i să vezi ce multe înveți din experiența aceia!3)Alcătuiește un enunț interogativ,după modelul celor de la sfârșitul experimentului,despre procesul de măsurare a vitezei vântului.În enunțul tău,folosește o construcție impersonală și un numeral ordinal cu valoare adjectivală.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
4

1) Redactează un text descriptiv în care să prezinți un peisaj de primăvară.

Primăvara în pădurea cu salcâmi

La marginea satului este o pădure cu salcâmi și la începutul primăverii ei sunt dezgoliți de frunzele verzi și astfel par ca niște fantome până când înverzesc din nou.

Chiar dacă primăvara este somnoroasă, printre frunzele moarte de anul trecut ies la lumină urzici, brebenei, toporași, apoi viorelele își arată floarea gingașă ca și culoarea cerului, iar printre salcâmi apar și buruienile ce formează un covor multicolor.

Pădurea cu salcâmi este nemaipomenit de frumoasă primăvara când înfloresc florile albe ca ciorchinii de struguri, unde albinele vin în roiuri pentru a culege nectarul din flori.

Primăvara se trezesc la viață și păsările cu penajul în multe culori, iar cântecul lor se aude până departe în sat.

În pădure vin uneori femeile pentru a culege urzicile proaspete, bune pentru gătit.

Pădurea cu salcâmi este atât de frumoasă, încât nimeni nu taie nici un copac din ea, pentru că ar dispărea farmecul locului.

2) Rescrie enunțul de mai jos corectând greșelile: Ce interesant e experimentul pe care l_am făcut weekend_ul acesta,să_l faci și tu!A_i să vezi ce multe înveți din experiența aceia!

Ce interesant este experimentul pe care l-am făcut în weekend-ul acesta, trebuie -l faci și tu! Ai să vezi ce multe vei învăța din experiența asta!

3) Alcătuiește un enunț interogativ despre procesul de măsurare a vitezei vântului, cu o construcție impersonală și un numeral ordinal cu valoare adjectivală.

Se observă din prima experiență viteza vântului din timpul unei zile?

Succes!

Alte întrebări interesante