Limba română, întrebare adresată de mateistefan437, 8 ani în urmă

1)Redactează in text,de cel puțin 150 de cuvinte,în care sa prezinți jocul tău preferat din copilărie.Vei avea în vedere precizarea denumirii jocului,prezentarea modului în care se desfășoară jocul,evidențiind succesiunea de etape,și utilizarea tiparului explicativ.2)Redactează,în minimum 150 de cuvinte,un text descriptiv în care să prezinți in peisaj montan.Vei avea în vedere că textul tău să respecte tema data,să aibă structura unei descrieri și să folosești două figuri de stil diferite(epitet,metafora).3)Redactează,în minimum 150 de cuvinte ,un text descriptiv în care să prezinți in peisaj nocturn.Vei avea în vedere că textul tău să respecte tema data,să aibă structura unei descrieri și să folosești patru figuri de stil diferite(epitet,comparație,personificare,metaforă).​


mateistefan437: Vă rog frumos ajitati_ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de salutare2010
5

De-a v-ați ascunselea este unul din jocurile copilăriei în care mai mulți participanți se ascund, în afară de unul, care trebuie să-i găsească pe ceilalți. Cel desemnat trebuie să numere până la un număr, după care spune „Cine nu e gata, îl iau cu lopata” și pleacă în căutarea celor care s-au ascuns. Primul sau ultimul găsit este cel care va căuta în următoarea rundă. Jocul nu are un număr de participanți, dar clar minim 2 copii. Acest joc are anumite reguli, prima fiind aceea prin care un jucător, după ce este găsit, nu are voie să dezvăluie unde sunt ascunși ceilalți jucători; acesta poate fi descalificat ori pus să numere în următoarea rundă.

Se joacă atât vara cât și iarna. Se poate juca și când nu e lumină iar participanții nu sunt văzuți. Nu există limitări de vârstă. Există riscul să nu fii căutat, să fii descalificat, sa fii pus să numeri la următoarea rundă, etc. În această situație, cel care a numărat va număra din nou, iar dacă ultimul jucător este prins, primul găsit va lua locul celui care a numărat.

Alte întrebări interesante