Limba română, întrebare adresată de mirabela54378, 8 ani în urmă

1) Redactează o compunere cu titlul"Mic dejun in familie",pornind de la planul dat.Introducere(|):Când și unde se petrece întâmplarea? Cine participa?Cuprins(C): Ce se pregătește? Cine ajuta la preparare? Cum se așează masa? Ce discută mesenii?Cum sunt apreciate preparatele?Încheiere(Î): Cum te_ai simțit la micul dejun?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
1

1) Redactează o compunere:

"Mic dejun în familie"

În fiecare dimineață, acasă în bucătărie, eu cu mama, tata și fratele meu mai mare servim micul dejun în armonie.

Micul dejun este după preferința fiecăruia dintre noi, însă eu prefer lapte cald cu cereale pline de ciocolată și un fruct.

Tata și mama își servesc cafeaua cu o mică gustare, iar fratele meu preferă suc de portocale și pâine prăjită cu unt și miere.

Fiecare membru al familiei mele participă la așezarea mesei cu cele necesare, mama încălzește laptele, tata pregătește cafeaua, iar eu și fratele meu așezăm tacâmurile și ceștile pe masă, apoi le spălăm fiecare pe ale lui.

Între noi nu prea discutăm la micul dejun, ora este devreme, tata se uită pe jurnal, eu cu fratele meu ne uităm pe telefoane, iar mama ne întreabă doar dacă avem tot pentru școală și ne spune să avem grijă cum ne purtăm.

Micul dejun este foarte apreciat de toți cei din familia mea și eu chiar mă simt minunat că suntem toți în jurul mesei cu calm și voie bună.

Succes!

Alte întrebări interesante