Limba română, întrebare adresată de alexandra3885, 8 ani în urmă

1 Redacteaza o compunere, de minim 150 de cuvinte, in care să povestesti o întâmplare petrecuta in timpul unei excursii la munte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DiReAs
2

Răspuns:

Salut!

Cerința:Redactează o compunere,de minim 150 de cuvinte,în care să povestești o întâmplare petrecută în timpul unei excursii la munte.

Titlul: La munte

Era o zi frumoasă de vară călduroasă,păsările ciripeau fericite și pline de viață. Eu cu bunicul meu m am hotărât să facem o excursie de 2 nopți la munte,mi am luat câinele și am chemat o și pe Maria,ea era de acord să vină. Ne am făcut bagajul,am pregătit mâncare și apă pentru drum. Bunicul a luat corturile și am plecat voioși spre munte.

-Fuui,bunicule,eu m am obosit! îi spusesem eu.

-Și eu m am obosit,dar mai avem un pic și ajungem pe munte. Îmi răspunse el.

După ce am ajuns, am luat corturile și m am oferit să îl ajut pe bunicul meu să le monteze. La un moment dat, a apărut și Maria. Ne am jucat,iar apoi ne am dus să mâncăm împreună. S a făcut noapte. Bunicul meu a legat câinele de un stâlp,iar apoi ne am dus să ne culcăm. La un scurt timp, am auzit câinele lătrând. Mariei i a fost frică să vină cu mine să descoperim de ce latră câinele, dar apoi am convins o să vină. Nu era nimic. Am dezlegat câinele și ne am dus după urmele lui.

-Ce să vezi! spuse Maria.

Lângă un copac era un tufiș care se mișca. Ne am apropiat de el și am văzut un iepuraș rănit ce se zbătea să scape de o scărâmbă ce îl jena la labă. L am chemat pe bunicul meu să îl ajute să scape de acea scărâmbă,apoi l am lăsat să fugă. Ne am dus înapoi la somn. A doua zi, ne am trezit să mâncăm și să ne pregătim să plecăm spre casă.

A fost cea mai minunată și cea mai frumoasă zi din viața mea! Mi a plăcut foarte mult! De abea aștept să mai facem o excursie la munte sau la mare!

•〽️ Compunerea mea este de multe rânduri! Dar scrii cât reușești și cât poți. Sper te am ajutat! Spor în continuare!

Alte întrebări interesante