Limba română, întrebare adresată de pizza726, 8 ani în urmă

1. Redacteaza o compunere de minimum 150 de cuvinte in care sa realizezi caracterizarea personajului principal din textul Hagi Tudose de Barbu Stefanescu Delavrancea .
2.reacteaza o compunere de 150-300 de cuvinte in care sa prezinti o intamplare petrecuta la munte .
MULTUMESC !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de botoreadavid05
11

Răspuns:

Mai jos ai rezumatul, cam asta iti trebuie intr-o caracterizare, restul poti sa il faci tu daca ti-a dat profesoara ceva model pentru Caracterizarea Personajului. Acest rezumat se bazeaza pe caracterizarea lui directa si multe altele.

Hagi Tudose este un  om zgarcit cu patima fata de bani, ce il aduce in pragul nebuniei.Ii place sa economiseasca banii devenind patimas.Se imbraca ponosit cu o haina galbena, spalacita, patata de ulei si patata cu ceara,desi acasa ingroapa mereu cazanele cu galbeni. Nu cheltuia bani pe mancare ,umbland cu viclenie prin pravalii si gustand din bucate, pe motiv ca  le incearca si mancand pe seama negustorilor. Isi repara singur cizmele,si carpea singur hainele,cerea tigari cu imprumut si nu-si platea darile.Casa lui Hagi Tudose era mica, intunecoasa si zavorata,cu peretii cojiti si galbeni, tavanul negru si prafuit, mobilierul saracacios,cu pat de scanduri acoperit cu o patura latoasa.Nu a avut familie ,considerand ca acestia i-ar fi cheltuit banii.Ajuns batran si bolnav,abia scoate un banut pt lemne si o supa calda,apoi regretand gestul ,ii cere fetitei sa duca inapoi carunii ramasi sa recupereze din bani.Moare chinuit de foame si frig ,singur cu averea agonisita .

Alte întrebări interesante