Limba română, întrebare adresată de daucoroana10, 8 ani în urmă

1. Redactează o compunere după următorul plan de idei.
1. în Ajunul Crăciunului, seara, un copil citeşte povestea
„Moş Crăciun a fost răpit".
2. Copilul nu termină povestea de citit şi adoarme.
3. În vis, copilul se întâlneşte cu un elf, care îi spune că Moş Crăciun
a fost răpit.
4. Copilul ajunge la grotele celor cinci spirite.
5. Cele cinci spirite nu doresc să-l elibereze pe Moş Crăciun.
6. Copilul îmbunează fiecare spirit în parte.
7. Moş Crăciun este eliberat.
8. Dimineaţa, copilul găseşte sub bradul împodobit un cadou şi o scr
soare de la Moş Crăciun.
9. Copilul scrie o poveste despre visul său.
Va rog
Helpp

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrearaluca20
56

Răspuns:

Într o seara de Crăciun aveam invitați. Acei invitați aveau un copil de 8 ani. Era foarte drăguț și cu o imaginație bogată. În Ajunul de Crăciun, seara, copilul citea povestea "Moș Crăciun a fost răpit,,. Copilul nu termina sa citească aceasta poveste pana la sfârșit, fiindcă a adormit. El cum avea o imaginație bogata și citi aceasta poveste, a visat ce s-a întâmplat în poveste.. Cum ar fi ca s-a întâlnit cu un elf, care ii spune ca moș Crăciun a fost răpit. Copilul ajunse la grotele celor cinci spirite.. Cele cinci spirite, nu voiau sa l elibereze pe Moș Crăciun. Acest copil îl iubea pe Moș ul, asa ca s-a gândit sa facă aceste 5 spirite mai buni. Copilul reușește sa ii facă mai buni asa ca lau eliberate Moș Crăciun. Vreau se bucura foarte mult,fiindcă daca moșu nu era, nu mai exista Crăciun cu bucuri și cadouri. Copilul dimineata se duse la bard sa vadă dacă a primit ceva de la moșu,băiatul văzut-o scrisoare sub brad de la Moș Crăciun. Ia mulțumit. Acesta a fost cel mai frumos vis al său asa ca s a gândit sa îți facă propria carte despre ce a visat și experienta sa.

Răspuns de marry1209
52

Răspuns:

Era Ajunul Crăciunului toți oamenii erau bucuroși. Fulgii parcă dansau și copii se dădeau cu săniile. La colțul unei străzi se afla casa Biancăi. O fată foarte cuminte care iubea Crăciunul. Aceasta citea povestea,, Moș Crăciun a fost răpit ".

Casa ei era foarte primitoare și plină de armonie. Bunica ei făcea cozonaci și checuri. Ea nu a apucat să citească povestea până la sfârșit deoarece a adormit.

I-a începuse să viseze. În vis ea s-a întâlnit cu un elf acesta fiind ajutorul lui Moș Crăciun. Acesta i-a spus că Moș Crăciun a fost răpit. Peste scurt timp Bianca a ajuns la grotele celor cinci spirite. Aceasta la văzut pe Moș Crăciun captiv. Apoi Bianca lea rugat pe spirite săi dea drumul.

Spiritele îi spun acesteia că nu vor să-l elibereze pe Moș Crăciun.

Fetița le spune că nu este bine să-l țină pe Moș Crăciun captiv pentru că acesta aduce bucuria tuturor copiilor.

Spiritele auzind aceste vorbe lau eliberat pe Moș Crăciun și și-au cerut scuze pentru fapta făcută.

A doua zi Bianca găsește sub bradul frumos îmbodobit cadouri dar și o scrisoare de la Moș Crăciun prin care îi mulțumește că la eliberat și că a salvat Crăciunul.

Acesta văzând că putut fi de folos și că a salvat cea mai frumoasă sărbătoare a început a scrie o carte despre aventurile prin care a trecut.

Succes!

Îmi dai te rog frumos coroana?


daucoroana10: Nu apare!
danciobaca: dr folos
danciobaca: pono
danciobaca: po*no
danciobaca: potno
danciobaca: po..no
romanionut384: nuu
romanionut384: daa lol
gabi431: da lol
Alte întrebări interesante