Limba română, întrebare adresată de mariaalinabrosa4368, 8 ani în urmă

1)Redactează un text de tip argumentativ,de 40_70 de cuvinte,în care să motivezi daca trebuie sa îi ajutăm pe ceilalți,utilizând minimum două substantive în cazul acuzativ.2)Redactează un text narativ,de 40_70 de cuvinte,în care să îți imaginezi un drum al lui Făt Frumos pe tărâmul celălalt,utilizând minimum două verbe la indicativ,timpul perfect simplu .3)Redactează un e_mail,de 40_70 de cuvinte,în care să îi spui colegului/colegei de bancă cum te simți în Antarctica,utilizând minimum două pronume demonstrative.​


mariaalinabrosa4368: Vă rog ajutati_ma urgent vă rog frumos.
mariaalinabrosa4368: Vă rog ajutați_mă am mare nevoie de ajutorul vostru vă rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Vad ca ai foarte multe intrebari de accest gen. Sunt din teste de evaluare???

O sa te aut si aici!

1. A-ti ajuta semenii este nu doar o datorie morala care trebuie sa vina din constiinta ta, ci un semn de respect pentru tine insuti. Atunci cand faci o fapta buna ( fie ca ajuti un batran/batrana sa isi duca bagajele mult prea grele pentru ei, fie ca ii cumperi ceva alimente atat cat poti duce tu, fie ca il ajti in cevea treburi gospodaresti etc.) te simti usor, te simti important, ai satisfactie. De asemenea atunci cand salvezi un animal ( indiferent care) dintr-o situatie dificila care ii pune viata in pericol, rasplata nu intarzie sa vina!

2. Fat-Frumos ajunse pe taramul celalalt si se minuna de lumea care era altfel , adica cu susul in jos!. Iarba o vazu albastra,  turlele castelelor zmeilor vazu ca sunt verzi de smarald si copacii aveau maini in loc de crengi.  Supusii zmeilor fugira cand vazura un pamantean care arata altfel decat ei si speriati se ascunsera pe unde putura. Fat-Frumos intra in sala tronului si avu o discutie cu Mama-Zmeilor, pentru fata imparatului, dar...  totul se termina cu o lupta apriga.

3. Catre : [email protected]

Subiect:  Din Antartica pentru tine!

Draga mea,

Am ajuns insfarsit acolo imi doream. Totul este alb, pustiu si linistit. Ici colo vezi un urs polar in cautrea hranei sau vreo vulpe argintie. Avem conditiile necesare derularii proiectului nostru, iar impeuna cu ceilalti tineri vom reusi sa descifram asa zisele hieroglife scrijelite pe el.

Te voi tinee la curent cu misiunea noastra.

Salutari din Antartica!

                                     Maria

Explicație:


mariaalinabrosa4368: Mulțumesc frumos.
Komisarul: sa-ti fie de folos!
mariaalinabrosa4368: Mulțumesc dacă mai am nevoie de ajutor mă mai ajuți.
Komisarul: cand voi putea! nu sunt intotdeauna pe brainly!
mariaalinabrosa4368: Ok
mariaalinabrosa4368: Te rog frumos mai mă ajuți te rog
Alte întrebări interesante