Matematică, întrebare adresată de gabrielgabita76, 8 ani în urmă

1. Rezolvati ecuatiile;
a) x(x + 4) = 0,
b) (x-1)(x+2) = 0;
(x - 3)(x+4)=0;
d) (x + 1) (6 - 6) = 0 ; e) (x+3) (x - 2) = 0; )(2x-1)(2713)-,
9) (2x + 5) (5 872) = 0;
h) ( 3 X - 8) (2x + 9) = 0​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Roxannalove
0

Răspuns:

a) x(x+4)=0

x=0

sau

x+4=0=> x=-4

b) (x-1)(x+2)=0

x-1=0=>x=1

sau

x+2=0 => x=-2

c) (x-3)(x+4)=0

x-3=0=>x=3

sau

x+4=0 => x=-4

d) (x+1)(6-6)=0

x ∈ R

e) (x+3)(x-2)=0

x+3=0=>x=-3

sau

x-2=0=> x=2

f) (2x-1)(2713)=0

2x-1=0=>2x=1=>x=1/2

g) (2x+5)(5872)=0

2x+5=0=>2x=-5=>x=-5/2

h) (3x-8)(2x+9)=0

3x-8=0=>3x=8=>x=8/3

sau

2x+9=0=>2x=-9=>x=-9/2


gabrielgabita76: Multumesc
Răspuns de janna26180123
0

Răspuns:

A)-4  B)X=1  C)X=6  D)X=0

Explicație pas cu pas:

x^2+4x=0   x^2+x=-4     b)x^2+2x-x-2=0  X^2-X-2=0   Z^2-X=2     X=2/2  X=1            X^2+4X-3X-12=0   X^2+X-12=0   Z^2+X=12   X=12/2  X=6   D)6X-6X+6-6=0    6X=6-6  X=6/0  X=0   E)X^2-2X+3X-6=0  X^2+X=6  X=6/2    X=3  J)

Alte întrebări interesante