Matematică, întrebare adresată de DanyDeea, 9 ani în urmă

1. Rezolvati in multimea numerelor intregi urmatoarele ecuatii :
a) 3x + 2 = -7
b) 5x - 4 = -14
c) 2x + 35 = 15
d) 7x + 14 = 0
e) -2x + 3 = -7
f) -3x + 5 = -10
g) -5x + 5 = 5

2. Rezolvati in Z ecuatiile :
a) 2x + 12 = x + 4
b) 2x + 23 = x - 9
c) 3x - 4 = x + 11
d) 4x + 8 = 3x + 29
e) 2x - 7 = -x +5
f) 4x - 32 = x + 4
g) 2x + 34 = 16 + x
h) 6 - 3x = x + 14
i) -x + 9 = x + 31
j) 8 - 2x = -x +12
k) 4 + 3x = -68 + x
l) 2 + 9x = -78 -x

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
16
1. a) 3x+2=-7 \\ 3x=-9 \\ x=-3 \\ b)5x-4=-14 \\ 5x=-10 \\ x=-2 \\ c)2x+35=15 \\ 2x=-20 \\ x=-10  \\ d)7x+14=0 \\ 7x=-14 \\ x=-2 \\ e)-2x+3=-7 \\ -2x=-10 \\ x=5 \\ f)=-3x+5=-10 \\ -3x=-15 \\ x=5 \\ g)-5x+5=5 \\ -5x=0 \\ x=-5 \\  2.a)2x+12=x+4 \\ 2x-x=4-12 \\ x=-8 \\ b)2x+23=x-9 \\ 2x-x=-9-23 \\ x=-32 \\ c)3x-4=x+11 \\ 3x-x=11+4 \\ 2x=15 \\ x= \frac{15}{3}  \\ d)4x + 8 = 3x + 29  \\ 4x-3x=29-8 \\ x=21 \\ e) 2x - 7 = -x +5 \\ 2x-x=5+7 \\ x=12 \\ f) 4x - 32 = x + 4 \\ 4x-x=4+32 \\ 3x=36 \\ x=12 \\ g) 2x + 34 = 16 + x  \\ 2x-x=16-34 \\ x=-28 \\ h) 6 - 3x = x + 14 \\ -3x-x=14-6 \\ -4x=8 \\ x=-2 \\ i) -x + 9 = x + 31 \\ -x-x=31-9 \\ -2x=22 \\ x=-11 \\ j) 8 - 2x = -x +12 \\ -2x+x=12-8 \\ -x=6 \\ x=-6 \\  k) 4 + 3x = -68 + x \\ 3x-x=-68-4 \\ 2x=-72 \\ x= \frac{-72}{2}  \\ x=-34 \\ l) 2 + 9x = -78 -x \\ 9x+x=-78-2 \\ 10x=-80 \\ x=-8
Răspuns de AndreiMalinMihalache
7
1.
a) 3x + 2 = -7
3x=-7-2
3x=-9
x=-3
b) 5x - 4 = -14
5x=-14+4
5x=-10
x=-2
c) 2x + 35 = 15
2x=15-35
2x=-20
x=-10
d) 7x + 14 = 0
7x=-14
x=-2
e) -2x + 3 = -7
-2x=-7-3
-2x=-10
x=5
f) -3x + 5 = -10
-3x=-10-5
-3x=-15
x=5
g) -5x + 5 = 5
-5x=5-5
-5x=0
x=0

2.
a) 2x + 12 = x + 4
2x-x=4-12
x=-8
b) 2x + 23 = x - 9
2x-x=-9-23
x=-32
c) 3x - 4 = x + 11
3x-x=11+4
2x=15
x=15/2 nu apartine lui Z
d) 4x + 8 = 3x + 29
4x-3x=29-8
x=21
e) 2x - 7 = -x +5
2x+x=5+7
3x=12
x=4
f) 4x - 32 = x + 4
4x-x=4+32
3x=36
x=12
g) 2x + 34 = 16 + x
2x-x=16-34
x=-18
h) 6 - 3x = x + 14
-3x-x=14-6
-4x=8
x=-2
i) -x + 9 = x + 31
-x-x=31-9
-2x=22
x=-11
j) 8 - 2x = -x +12
-2x+x=12-8
-x=4
x=-4
k) 4 + 3x = -68 + x
3x-x=-68-4
2x=-72
x=-36
l) 2 + 9x = -78 -x
9x+x=-78-2
10x=80
x=8
Alte întrebări interesante