Matematică, întrebare adresată de Allexia1, 9 ani în urmă

1.Rezultatul calcului :
 \frac{5}{6}  \frac{1}{6} ·( \frac{2}{3} )∧-2

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreutzakriss
0
 -\frac{5}{6} - \frac{1}{6} * (\frac{2}{3})^-^2= \\ \\  = -\frac{5}{6}- \frac{1}{6}*( \frac{3}{2})^2= \\ \\  = -\frac{5}{6} - \frac{1}{6}* \frac{9}{4}= \\ \\  = -\raisebox{1.5ex}{4)}\frac{5}{6}-\raisebox{1.5ex}{3)} \frac{3}{8}= \\  \\ = -\frac{20}{24}- \frac{9}{24}= \\  \\ = -\frac{29}{24 }  \\\\ Bafta!\

Allexia1: Thx :*
andreutzakriss: cu mare drag! :D
Alte întrebări interesante