Limba română, întrebare adresată de Isachi11, 9 ani în urmă

1) Scoateti de pe net cateva informatii referitoare la primii mesteri de papusi de lemn . AJUTATI-MA !!!! HELP ME....!! PLSS.... ! DAU COROANA SI 20 DE OUNCTE SI DACA IMI RASPUNDETI MAI DAU INCA 20 DE PUNCTE !!! VA ROG !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alyaschimbator
0

Pinocchio, celebra papusa din lemn cioplita de mesterul Geppetto, si-a inceput peripetiile in 1881, cand parintele sau literar, scriitorul si jurnalistul florentin Carlo Collodi (1826-1890), a inceput sa le publice, in foileton, in Giornale per i bambini (Revista pentru copii). Doi ani mai tarziu, in 1883, povestirile aveau sa fie reunite in volum sub titlul Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino (Aventurile lui Pinocchio. Povestea unei papusi de lemn), iar primul ilustrator care a avut cinstea de a-i conferi un chip lui Pinocchio a fost Enrico Mazzanti.

Cel care l-a facut insa celebru pe Pinocchio a fost Attilio Mussino, care, in 1911, a ilustrat cartea intr-o maniera atat de atractiva, incat aventurile nastrusnicei papusi de lemn i-au cucerit definitiv si pe cei mici, si pe cei mari. O noua infatisare a personajului, incantand copilaria multor generatii de cititori, avea sa-i apartina lui Walt Disney, odata cu lansarea in 1940 a cunoscutului sau film de animatie. Urmand exemplul lui Geppetto, numerosi ilustratori din intreaga lume si-au facut propriul Pinocchio, dupa cum au inteles si au iubit ei papusa de lemn. 

Răspuns de candypanda3000
0
In povestea "Pinocchio" de autorul Carlo Collodi apare Geppeto mesterul care l-a creat pe Pinocchio.Mesterul Geppeto este un mester foarte renumit in poveste pentru ca confectioneaza diferite lucruri din lemn care le trebuie oamenilor zi de zi.La el in casa sunt multe lucruri din lemn facute el cum ar fi:
-mese;
-scaune;
-dulapuri;
-sertare;
-"Pinocchio";
-cateva papusi din lemn;
-jucariioare;
-biroul,etc.
Aceste lucruri le si vinde Geppeto unele dintre ele ca sa castige bani si sa-si cumpere mancare si materialele necesare pentru a confectiona anumite obiecte din lemn si tot asa.

candypanda3000: Sper ca te-am ajutat! :*
candypanda3000: Din capatana mea vine tot :)))))))))))))
Isachi11: ms mult !!!
Alte întrebări interesante