Limba română, întrebare adresată de marinela197, 8 ani în urmă

1) Scrie cel putin trei motive pentru care recomanzi  cartea Micul Print  unui prieten.      2)Cuvinte noi :(din Micul Print)         3)Scrie 5-10 enunturi in care sa prezinti cele mai importante momente din poveste.
Mulțumesc.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
5

Răspuns:

1.Cartea ar trebui citită pentru că este foarte frumoasă,ne dezvoltă imaginația și descoperim că putem găsi prieteni peste tot.

2.Cuvinte noi- baobabi, asteroid,lampagiu, geograf,ciutură,scripete

3.Călătoria micului prinț este desfășurată pe mai multe planete.Începe  pe o planeta pe care domnea un rege. Acest rege era trist pentru că nu avea niciun supus. Urmatoarea oprire a fost pe o planetă unde trăia un om vanitos, adică mândru de el. Acestuia trebuia să-i faci tot timpul complimente despre felul cum arăta. A treia planetă, era planeta unde trăia un om bețiv. El bea pentru că ii era rusine. Pe a patra planetă găsi un businessman. Acesta socotea toată ziua câte stele a cumparat, câti bani castigă . Pe urmatoarea planetă descoperi un lampagiu ciudat. Era mica si nu avea decat un felinar, iar lampagiul trebuia sa aprinda felinarul de cate ori se lăsa seara, iar când venea dimineata sa-l stinga. A șasea planetă era cea mai mare din câte  văzuse. Aici locuia un geograf bătrân care i-a povestit despre planeta Pământ, urmatoarea oprire fiind chiar pe Pământ.

Explicație:


marinela197: ms
marinela197: iti dau coroana ,dar acum nu merge
marinela197: iti dau mai tarziu
marinela197: Ma poti ajuta la o postare care am postato acum ?????
Alte întrebări interesante