1. Scrie cuvinte care încep cu diftongi, se termină cu diftongi, conțin diftongi la mijloc.â 2. Scrie mai multe substantive, verbe, adjective care încep cu litera ,,G”
3. Îți dorești un computer, scrie trei argumente prin care să-i convingi pe părinții tăi să ți-l procure.
4. Redactează un text argumentativ în care să explici necesitatea pauzelor în activitatea ta de elev.
5. Citește cu atenție afirmațiile și argumentează cu PRO și CONTRA.
- Repetiția este mama învățăturii.
- Lectura, iată învățătura cea mai bună.
- A ști ce nu poți este mai important decât a ști ce poți.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Salutare! Vad ca ai ceva de scris! Hai sa lucram impreuna si vei reusi sa rezolvi!
1 OA-IE; MOA - RA ;
2 substantive: gara. garoafa, guler
adjective: greu, gri, galben
verbe: a gresi, a garanta, a glumi
3. Imi doresc un computer, nu doar pentru a fi in trend cu ceilalti! Il doresc deoarece am posibilitatea sa ma informez rapid si la obiect asupra unor cunostinte pe care, de altfel ar trebui sa le gasesc intr-o sala de lectura a unei biblioteci. Avand la indemana computerul, cu un singur clic am acces la tot ceea ce doresc sa aflu. Bineinteles ca acesta imi poate oferi si relaxare ( jocuri, muzica, filme etc)
4. Efortul sustinut in viata unui scolar are, bineinteles, nevoie si de pauze! De ce? Intervine oboseala, plictiseala si suprasolicitarea, iar randamentul intelectual al elevului nu mai este cel scontat. De asemenea dozarea curbei de efort din cadrul unei saptamani de lucru la scoala, trebuie sa fie conform normelor metodologice, psihologice si pedagogice in vigoare, astfel incat de luni pana joi aceasta sa fie ascendenta ( adica activitatea cerebrala poate fi folosita maxim), iar vinerea orarul sa fie mai lejer, pentru a putea da voie creierului si psihicului sa se recupereze gradual.
5. Sunt de acord cu toate cele trei afirmatii, deoarece: fara a repeta ( informatiile si cunostintele in mod constant) nu reusesti sa inveti; daca citesti iti dezvolti vocabularul, orizontul de cunoastere, comunicarea; a sti ca nu ai capacitatea de a putea ( a reusi fara invatatura, de exemplu) sigur ca este important, nu doar pentru a-ti cunoaste limitele, ci acest lucru te poate determina si ambitiona sa reusesti!
Explicație: