Limba română, întrebare adresată de emily3151, 8 ani în urmă

1.Scrie o definitie a misterului in viziunea ta.
2.Numeste 4 aspecte care ti au ramas in memorie in urma unei vizite la bunicii de la tara.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cureaale
0

Răspuns:

1. Misterul este acel fapt pe care mintea umană nu il poate explica, căruia nu i se gaseste o rezolvare sau o explicație logică.

2. Cel mai mult m- a impresionat mirosul de natură curata, nepoluata.

peisajul spectaculos, rustic

modul de viata este total diferit fata de cel din orașe

frumusețea și mulțimea animalelor care erau intr un nr mare in gospodăriile locuitorilor


cureaale: Da...
cureaale: O sa ti o trimit
cureaale: Este vacanta de vara mult asteptata de toti copiii, iar eu impreuna cu dna învățătoare si ceilalti colegi organizăm o excursie la casa memorială a marelui nostru poet Eminescu din Ipotești.
cureaale: Noi deja suntem informati si stim ca aceasta este unul dintre cele mai frumoase muzee memoriale amenajate im casa in care a trăit poetul ME, în satul Ipotești, din județul Botoșani.
cureaale: Odată ajunși acolo, după un drum lung, dar frumos, încântați de peisajele rustice ale acelor zone, care parca nu s au schimbat cu nimic din vremea in care trăia poetul, suntem întâmpinați de ghidul nostru, dna Maria, cea care are grijă de acest Monument Istoric. Dansa ne poftește, cu bucurie, sa vizitam casa si locurile din apropiere si ne povestește cateva aspecte foarte interesante .
cureaale: În curtea casei memoriale a lui Eminescu se afla casa Papadopol, o casă țărănească de epocă, în stil moldovenesc, care a aparținut ultimului proprietar al moșiei Ipotești- doctorul Papadopol . Acesta și a donat casa statului. În prezent, aici se afla Muzeul de Etnografie al Centrului Național de Studii de la Ipotești, fiind expuse obiecte predominant din vechile gospodării țărănești. În această casa si a pictat Horia Bernea tablourile in perioada taberelor naționale de pictură de la Ipotești.
cureaale: La 4 km de Memorialul Ipotești, se afla lacul din pădurea Baisa, sursa de inspiratie a multor poezii ale lui ME, de care dna învățătoare ne roagă să ne amintim.
cureaale: Ceea ce pe mine m a impresionat este faptul ca locuinta părintească nu era palat boieresc, ci o casă modestă de tara dar încăpătoare si gospodărească, cu un pridvor înalt in fata , cu vreo șapte trepte de lemn. Locuinta era deosebit de frumoasa prin simplitatea ei, pe care astăzi nu o mai întâlnim.
cureaale: Am plecat seara, mulțumiți, de ceea ce an văzut si de informatiile noi pe care le am dobândit, promițându ne ca vom continua vizitând si alte locuri din țară noastră.
cureaale: informatiile despre casa le am luat de pe wikipedia
Alte întrebări interesante