Limba română, întrebare adresată de baltoielvis, 9 ani în urmă

1-Scrie un sinonim pentru grija caraghios vioiciune 2- Alc enunturi cu omografe decat/de cat ,defel/de fel,numaidecat/numai de cat 3-Construeste doua enunturi care sa fosesti doua expresii care sa includa cuv a pune4-semnificatia afirmatiei De multe ori stateam catarat in copac ,deasupra gardului,si asteptam sa ma cheme la joaca lor .El insa nu ma chemau,punand-o in legatura cu mesajul textului 5- Scrie un text de tip argumentativ de 15 30 randuri despre ideea ca jocul te ajuta sa te adaptezi la lumea in care traiesti..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meme22
4
grija-preocupare,atentie
caraghios-comic, ridicol
vioiciune-sprinteneala,agerime
Jocul este activitatea de baza a copiilor, este o activitate de relaxare, voie buna,te indeamna sa privesti lucrurile mai optimist, sa fii vesel, sa relationezi cu cei care te joci. Este o activitate care te face sa gandesti , sa iei decizii , sa respecti reguli impuse de desfasurarea jocului, sa doresti finalizarea acestuia, sa castigi, sa fii faire-play.

baltoielvis: Multumesc
Răspuns de shadered
2
1 ingrijorare,hajliu,bucurie,2 Nu ai de cat sa pleci.Esti mai mare decat mine. Nu am invatat defel.Sunt ciudat de fel.Poti sa pleci numaidecat.Numai de cat imi voi face temele.3El pune mana pe carte de acum.Vrea sa puna mana pe el de nervos ce era.

baltoielvis: Multumesc
shadered: ai nevoie si de 5 nu?
Alte întrebări interesante