Limba română, întrebare adresată de deoarece22, 9 ani în urmă

1.Scrieti o povestire de o jumatate de pagina,pornind de la unul dintre desenele de mai sus.
2.Realizati,la alegere,o scurta povestire distractiva,pornind de la titlurile:Calatorie pe planeta Marte;Raliu in munti;Un meci de fotbal;1 aprilie.
P.S:As prefera sa fie Raliu in munti.
Va rog din suflet!va rog! Please! Tema este pe maine! Va rog!Ajutati-ma!


motanudeea: Nu ai pus desenele ...ce este desenat? Le poți desrie?
deoarece22: In prima imagine este Bran si Stan si unul dn ei cade in capacul de la canalizare.
deoarece22: In a doua imagine este un extraterestru care a aterizat intr-un oras.Extraterestrul se afla langa nava si vrea sa exporeze acel cartier fiindca nu il mai vazuse pana atunci pe monitorulde la racheta.
deoarece22: Orasul se numea''orasul selenar PX-15.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Trased
60
Ex. 1 
Iesind din naveta, Bill, extraterestrul caruia ii place sa calatoreasca, a ajuns in centrul orasului Hollywood. Acolo foarte multi oameni s-au uitat o perioada la el cam ciudat , le parea ca este un actor dintr-un film care se filmeaza... dar cand si-au dat seama ca este adevarat, au ramas toti uimiti. Bill nu prea se uita la ei, pe el il interesa doar cladirile mari, care inainte le-a vazut doar din poze facute de strabuneii lui. El a inconjurat cartierul in cateva ore , deoarece admira ori ce pietricica ... La un moment dat , Gardianul unui hotel  s-a apropiat de el si l-a intrebat ce cauta , deoarece arata foarte strainu. In acel moment el a scos un dispozitiv cu ajutorul caruia a tradus ce i-a zis gardianul. El , cu ajutorul aceluiasi dispozitiv a tradus  gardianului ca el este un simplu "calator" si ca cauta "dealul" unde scrie Hollywood, deoarece vrea sa faca o poza, pentru a sti cum sa construiasca si pe Marte asa ceva. To be Continued ...  :D 

Ex. 2 
Iarna aceasta tata mi-a propus sa mergem la munte, deoarece sunt organizate raliuri. Eu am acceptat foarte bucuros/a si pana seara noi am ajuns la munte. Raliurile incepeau a doua zi  dimineata , de aceea noi ne-am culcat devreme. Dimineata eu cu tata am facut un pariu care mi-a adus profit . Sensul pariului era sa ghicim cine va lua primul loc . Eu parca simteam cine va castiga si am pariat rapid. Cand ne-am dus sa vedem cursa, erau foarte multe persoane prin copaci , care erau cu camerele foto pentru ca vroiau sa prinda momente interesante. Eu cum i-am vazut, am inceput a rade de ei, insa mai apoi voiam si eu sa ma urc acolo, caci jos erau foarte multe persoane care nu imi permiteau sa privesc cursa . Pe langa toate acestea, calatoria mi-a adus foarte multe amintiri frumoase . Sunt fericit/a ca tata mi-a oferit aceasta calatorie.

Acestea sunt niste creatii proprii , de aceea se pot intalni unele greseli gramatice. 
In caz ca vrei sa schimbi ceva in context, ma anunti, o sa incerc sa refac in ceva mai calitativ :D 


Vic04usea: Perfect :)
deoarece22: Merci! Bravo :)
jdbydjvd: poti sa faci de la ex 1 cu extraterestrul dar mai hazlie povestirea?
Alte întrebări interesante