1 Se consideră expresiile: E(x) = x^2/x^2+1
F(x)= 1/x^2+1
Dau coroana!
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d20/42824de94508204a97a8db79de4132d1.jpg)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
E(x)=x²/(x²+1) si F(x)=1/(x²+1) x∈R
a) F(-2)=1/(4+1)=1/5
E(-1/2)=1/4·1/(1/4+1)=1/4·4/5=1/5 ⇒E(-1/2)=F(-2)
b)F(a)=1/(a²+1)
E(1/a)=1/a²/1/(1/a²+1)=(a²+1) ⇒ E(1/a)=F(1/a) ∀a∈R*
c)E(x)+F(x)=x²/(x²+1)+1/(x²+1)=(x²+1)/(x²+1)=1 =constanta ∀x∈R
e) E(x)-F(x)=0
x²/(x²+1)-1/(x²+1)=(x²-1)/(x²+1)=0 ⇒x²-1=0
⇒x∈{-1.1}
d) nu mi-a iesit...
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă