Matematică, întrebare adresată de insertName17, 8 ani în urmă

1 și 2 vă rog cu tot cu explicație. Mâine dau teză, mar ajuta foarte mult ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gingerbreadman40
0

Explicație pas cu pas:

Când aflăm măsura unghiului AOB, observăm pe desen că unghiul AOB este tot unghiul AOC doar că fără unghiul BOC. Atunci, îl scoatem pe BOC (Cum ai observat, calculul pe care l-am făcut și eu. AOB = AOC - BOC). Facem calculul, și rezultatul este măsura unghiului AOB.

Când aflăm măsura unghiului AOP, ne aducem aminte că în problemă, se specifică faptul că OP este bisectoarea unghiului AOC. Și, ne mai aducem aminte și definiția bisectoarei: Bisectoarea unui unghi este semidreapta cu originea în vârful unghiului, care împarte acest unghi în alte două unghiuri de măsuri egale.

Deci, pentru a afla unghiul AOP, trebuie doar să împărțim unghiul AOC la 2, ca să îi aflăm jumătatea (Cum am calculat și eu. AOP = AOC : 2)

Și trebuie precizat faptul că OP este bisectoarea unghiului AOC înainte de a aborda metoda asta de calcul, pentru că atunci când calculăm, trebuie să ne prefacem că nu vedem desenul și că lucrăm doar după problemă, deci trebuie un calcul detaliat.

Când aflăm măsura unghiului POB, deja știm măsurile celorlalte unghiuri, deci tot ce e de făcut este să scoatem unghiul AOP din unghiul AOC ca să aflăm măsura unghiului POC (Cum am făcut și eu în imagine. POC = AOC - AOP)

Pentru teză, recomand să înveți unghiurile și măsurile și proprietățile lor, o să te ajute mult dacă dai atenție exercițiului, pentru că tot ce trebuie să știi se află pe desen

Anexe:
Alte întrebări interesante