Fizică, întrebare adresată de pisicuta31111111, 9 ani în urmă

1) spatiul cosmic dincolo de pamant este transparent?ce s-ar intampla daca nu ar fi asa?
2)stii ce planeta este luceafarul?de unde provine lumina luceafarului?
3)o unitate de distanta in care exprima departarea in spatiul cosmicc este anul-lumina .anul-lumina este distanta pe care o parcurge lumina intr-un an . calculeaza aceasta distanta in km .
4)te intreaba un coleg:''filamentul becului electric este un corp luminos sau liminat ?'' a pus bine intrebarea ?poti sa ii raspunzi prin da sau nu ?
5)nu ar trebui ca imediat inainte de rasaritul si imediat dupa apusul soarelui sa fie intuneric?totusi ,nu e . de ce oare ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IlieGabi
6
1) Spatiul este transparent. Daca nu ar fi lumina Soarelui si a stelelor nu ar mai veni pe Pamant. Noi nu am mai puteam descoperii planete ,stele si galaxii noi.<br />2) Luceafarul este planeta Venus. Planeta Venus este o planeta galbena. Lumina Soarelui se reflecta pe planeta si ajunge pe Pamant.<br />3) La 3 este adevarat. an-lumina este untitatea de masura in care lumina parcurge o distanta timp de un an. Valoarea acestei distante este de 9.460.730.472.580,8 kilometri = 9,4607304725808 × 1015 metri (valoare exactă).<br />4) Filamentul becului este un corp luminat deoarece primeste curent electric apoi il transforma in lumina.<br />5) Atunci cand apune soarele mai sunt cateva minute in care lumina soarelui se propaga prin atmosfera Pamantului. Noaptea avem lumina de la soare prin intermediul lunii. mai avem lumina de la stele de aceea nu este intuneric complet. Iar la rasarit este cazul ca la apus inainte cu cateva minute inainte sa rasara soarele lumina lui propaga prin atmosfera. Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante