Istorie, întrebare adresată de nicoletavarciu, 7 ani în urmă

1.Stabiliti trei caracteristici ale statului german in perioada secolelor X-XI.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matemovici
1

În perioada secolelor X-XI, Germania era un stat fragmentat, care era format din mai multe principate și ducate independente. Totuși, existau câteva caracteristici comune care definesc această perioadă a istoriei Germaniei.

Feudalism: Sistemul feudal a fost prevalent în Germania în această perioadă, în care nobilii și seniorii aveau putere și autoritate peste pământurile și oamenii lor. Acest sistem a condus la o structură socială rigidă și la dependența de nobili a populației.

Catolicism: Catolicismul era religia dominantă în Germania în această perioadă, iar Biserica Catolică avea un rol important în viața socială și politică a Germaniei. Biserica avea o mare putere și influență asupra societății, și-a susținut proprii săi interese prin intermediul relațiilor politice și al alianțelor de putere.

Comerț: În această perioadă, comerțul a crescut în importanță în Germania, cu multe orașe care deveneau centre importante pentru comerț și producție. Acest lucru a condus la o creștere a bogăției și a puterii orașelor, și la o mai mare interacțiune cu alte culturi și țări din Europa.


nicoletavarciu: Mă ajuți și la următoare întrebări la română dacă te roog muult îți dau cate puncte dorești
nicoletavarciu: Care le-am postat repetitiv
Alte întrebări interesante