Istorie, întrebare adresată de candrei950, 8 ani în urmă

1. Studiaza cu atentie fig 1 de la pagona 31 si raspunde cerintelor.

2. Descrie echipamentul celor trei soldați.

3. Caută on-line semnificația termenului camuflaj.

4. Care dintre cele trei uniforme oferă cel mai bun camuflaj? Argumentează-ți răspunsul.

Care era rolul măștilor de gaze?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Histriolic
7

Răspuns:

1 uniforma militara: pantaloni, veston ( din postav, țin la uzură), bocanci și moletiere ( între bocanci și genunchi). Cască de oțel, raniță, centiron cu port-cartușiere. Pușcă cu baionetă.

măștile de gaze au devenit parte din echipamentul militar cu începere din primul război mondial, când s-au folosit gaze de luptă ( pe bază de clor).

Răspuns de EuDaEuSuntPrimaPa
12
2. Toți cei vrei soldați au anumite elemente de bază: baionetă și pușca, capelă, raniță, veston, cartușele, sac de merinde, lopată de tranșare (care se vede doar la echipamentul german), moletiere și bocancii/cizme.

3. CAMUFLÁJ, camuflaje, s. n. Camuflare; (concr.) material întrebuințat pentru a camufla (sau acțiunea de a camufla și rezultatul ei; materialul întrebuințat pentru a camufla ceva. Se zăreau niște gări mici cu felinare chiorîte de albăstreala camuflajului)

4. Consider că, deși au pierdut războiul, germanii au avut un costum mai adecvat, deoarece nu trebuiau să aibă niciun element lucios și costumul trebuia să fie simplu, neîncărcat, iar germanii au reușit să surprindă aceste aspecte. (+ îmi e greu să vorbesc frumos despre germani în război, din moment ce ei au început cele două cele mai mari războaie inutil pentru că oricum la final au avut mai mult de pierdut)

5. Măștile cu gaze au fost inventate în primul război mondial (1915) de către francezi cu scopul de a se apăra de atacurile de gaze ale germanilor. (+nu pot preciza însă care erau mai utile: ale germanilor care practic vreau un “antidot” pentru otrava lor sau ale francezilor/americanilor care aveau nevoie de o soluție cât mai repede)
Alte întrebări interesante