1 supra 3 minus 1 supra 2 ori 6
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1/3 - (1/2) × 6 = 1/3 - 3 = 1/3 - 9/3 = - 8/3
___________________________________
Daca diferenta fractiilor este in paranteza, atunci rezultatul este:
(1/3 - 1/2 ) × 6 = - 1
-> aduc fractiile la acelasi numitor comun 6; amplificand fractia 1/3 cu 2, iar fractia 1/2 cu 3
= (2/6 - 3/6 ) × 6 =
= ( - 1/6) × 6 =
= - 1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă