Limba română, întrebare adresată de nmirela2005, 8 ani în urmă

1 text
angumentativ despre Bunătatea în lumea moderna.
Dau coroana.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loredanaschneid
2

În opinia mea, bunătatea este una dintre cele mai importante calități existente.

Pe de o parte, inca din copilarie avem ocazia sa intalnim persoane care ne ghideaza pas cu pas pentru a ne dezvolta si a invata cat mai multe lucruri. Fie ca vorbim de bunici, rude apropiate, viitori prieteni sau chiar vecini, toti sunt exemple de bunatate neconditionata. De la fiecare putem deprinde activitati, trucuri si exercitii care ne vor ajuta sa impartim la randul nostru bunatate celor de langa noi pe tot parcursul vietii.

Pe de altă parte, bunătatea derivă din iubirea nemărginită cu care Dumnezeu a creat lumea, prin urmare, originea ei este divină. Bunătăţii îi sunt asociate calităţi fără de care aceasta n-ar fi completă: mila, compasiunea, înţelegerea, bunăvoinţa, toleranţa, blândeţea, dărnicia, admiraţia fiind numai cele mai semnificative. A fi un om bun, înseamnă să fi stat şi să fi gândit la rosturile tale pe pământ şi să fii convins să practici bunătatea şi binele în mod necondiţionat. Bunătatea îl îmbogăţeşte pe omul bun, îi dă un sens în viaţă, îi leagă evenimentele unul de altul în mod armonios. Bunătatea te echilibrează şi te înnobilează. Bunătatea îţi ordonează scopurile în viaţă, simplificându-ţi comunicarea cu ceilalţi. Bunătatea îţi conferă stilul de viaţă propriu.

În concluzie, chiar dacă uneori crezi ca bunătatea nu există sau a fost uitată, trebuie sa ne amintim că aceasta face parte din nou, fiindu-ne mereu alături.

Alte întrebări interesante