Latina, întrebare adresată de dianaanamaria582, 8 ani în urmă

1. Transcrie în caiet şi completează spațiile punctate cu o altă culoare decât cea folosită pentru a întregi enunturile. a. Deosebirea în vorbire a locuitorilor Imperiului Roman era generată de....
b. Latina vorbită (populară, vulgară) este......
C. Latina scrisă (cultă, literară) este....
d. Limba română reprezintă......
e. Limba română a fost influentată, în timp, de pătrunderea unor elemente lexicale de altă provenientă:......., ..........., .........., ........., .........., ........., ........., .........., ........, ........, .......
Va rog frumos dau coroana îmi trebuie pentru mâine ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
20

Răspuns:

a) Deosebirea în vorbire a locuitorilor Imperiului Roman era generată de limbile vorbite în diferite zone înainte de cucerirea romană.

b) Latina vorbită (populară, vulgară) este limba vie, cotidiană, necodificată de gramatici, vorbită de cea mai mare parte a populației Imperiului, în toate clasele sociale.

c) Latina scrisă (cultă, literară) este acea limbă latină corectă, normată gramatical, neinfluențată de argou sau de limbile popoarelor cucerite, pe care o cunoaștem din textele scriitorilor latini.

d) Limba română reprezintă etapa actuală de evoluție a limbii latine vulgare vorbite în zona provinciilor dunărene din nord-estul lumii romane.

e) Limba română a fost influențată, în timp, de pătrunderea unor elemente lexicale de altă proveniență: greacă, slavă, neogreacă, maghiară, turcă, bulgară, rusă, germană, franceză, italiană, engleză.

Explicație:


dianaanamaria582: mulțumesc mult
Alte întrebări interesante