Limba română, întrebare adresată de ssimona38, 9 ani în urmă

1. Transcrieti nume de persoane si denumiri geografice din text .Alcatuiti patru enunturi cu ajutorul acestor cuvinte. Codrul Ghicanilor 
             de Alexandru Vlahuta
 Traia  odata in mijlocul codrului, pe magurile Ghicanilor,un boier batran.Sta acolo intr-o casuta  pe care singur  si-o  facuse.Intr-o dimineata l-am  intanlit la  marginea padurii.Am legat  vorba si am aflat ca-l cunostea  pe  tata de la vanatoare. Dar, pe cand stam noi de vorba,iaca un prepelicar nebunatic sare  cu labele pe umerii mei. Eu imi lipesc obrazul de urechea lui.  - Daca vrei un pui de prepelicar , vino cu mine acasa.  - Vreau ! Si am plecat,  conu Vasile  inainte  si eu  indeaproape .Am mers multisor   inlautrul codrului , pana  am zarit  intre stejari casuta cea alba  ca din poveste. -Ti-e  frica  sa te intorci singur ? ma intreaba  batranul, dupa ce imi daruie catelul.... - Cum sa-mi fie ? - Daca-i asa, sa mai vii pe la mine.  in  vara  aceea  ma duceam des la conu Vasile.Sa fi avut eu pe atunci noua- zece  ani.Uneori stam pana tarziu si ma-ntorceam pe luna. De cine sa-mi fie frica? Mama - padurii ? Sa fi poftit .Parca eu nu stiam din basme ca Sfanta Vineri si Sfanta Duminica  sunt mai tari decat toate scorpiile si  ghionoaiele .Mergema fluierand  ca un haiduc .Dupa vreo cinci ani, Intr-o vara,  venind in vacanta , am apucat drumul padurii. Nu cred sa fi inaintat  prea mult , ca odata ma oresc .Parca auzeam zgomote. Ascult ....nimic. Dau sa plec si iar aud ceva.Si cum cercetam asa cu spaima, nu stiu cum mi se nazarea ca ar veni spre mine o matahala. Atat mi-a fost , c-am rupt-o la fuga indarat de-mi scaparau calcaiele. Si nici nu m-am mai bizuit de atunci sa  umblu singur prin  codrul Ghicanilor .Pierdusem credinta in triumful binelui. 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Giovani
10
nume de persoane:Vasile,Sfanta vineri si sfanta duminica, mama-padurii.
Propozitii:Nea Vasile ma îndeamna sa plec.
intr-o padure ma astepta intr-un hal ingenios sf. vineri.
Sf. vineri e o vrajitoare urata.
mama-padurii ne vrajeste.
nu stiu daca e ce trebuie dar sper ca sa-l consideri cel mai bun.



ssimona38: si denumiri geografice din text ??
Giovani: ....scuzeee
Giovani: scuze dar nu gasesc cauta si tu te rog este foarte simplu,eu nu gasesc verifica tu orice crezi ca este in materia geografie tot ce apartine multumesc.
Alte întrebări interesante